Violetti kasvis-marjasalaatti

20 minuuttia
404 kcal

Herkuttele huoletta mehukkaalla salaatilla, joka yllättää vadelmilla ja karhunvatukoilla.

Violetti kasvis-marjasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 400 g (punaista) suippokaalia
  • chilihiutaleita
  • 2 dl mustaa kvinoaa
  • 2 sitruunan kuori ja mehu
  • 4 rkl hunajaa
  • 2 luomuvaniljatanko
  • 2 kourallista vadelmia
  • 2 kourallista karhunvatukoita

Valmistus

  • Huuhtele kvinoa huolellisesti ja keitä sitä kevyesti suolatussa vedessä n. 4 minuuttia – ei liian pehmeäksi.

  • Murskaa vaniljatanko jauheeksi. Sekoita kastike tehosekoittimessa sitruunamehusta, hunajasta ja vaniljasta.

  • Sekoita kastike varovasti kypsään kvinoaan ja anna maustua mahdollisimman pitkään.

  • Huuhtele kaali, poista kanta ja silppua lehdet tehosekoittimessa.

  • Mausta chilihiutaleilla ja ripauksella sitruunankuoriraastetta.

  • Asettele kvinoa ja marjat lautaselle, levitä loput sitruunankuoriraasteesta pinnalle ja peitä annos kaalirouheella.


Augusta Sørensen

Mehukkaat salaatit on kehittänyt tanskalainen kokki ja ruokataiteilija Augusta Sørensen.