Terveellisiä reseptejä Violetti k... Violetti kasvis-marjasalaatti 20 minuuttia 404 kcal Herkuttele huoletta mehukkaalla salaatilla, joka yllättää vadelmilla ja karhunvatukoilla. Teksti: Augusta Sørensen 15. lokakuuta 2015 Violetti kasvis-marjasalaatti Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annos 400 g (punaista) suippokaalia chilihiutaleita 2 dl mustaa kvinoaa 2 sitruunan kuori ja mehu 4 rkl hunajaa 2 luomuvaniljatanko 2 kourallista vadelmia 2 kourallista karhunvatukoita Valmistus Huuhtele kvinoa huolellisesti ja keitä sitä kevyesti suolatussa vedessä n. 4 minuuttia – ei liian pehmeäksi. Murskaa vaniljatanko jauheeksi. Sekoita kastike tehosekoittimessa sitruunamehusta, hunajasta ja vaniljasta. Sekoita kastike varovasti kypsään kvinoaan ja anna maustua mahdollisimman pitkään. Huuhtele kaali, poista kanta ja silppua lehdet tehosekoittimessa. Mausta chilihiutaleilla ja ripauksella sitruunankuoriraastetta. Asettele kvinoa ja marjat lautaselle, levitä loput sitruunankuoriraasteesta pinnalle ja peitä annos kaalirouheella. Augusta Sørensen Mehukkaat salaatit on kehittänyt tanskalainen kokki ja ruokataiteilija Augusta Sørensen. Salaatti