Mustikkainen kaakaosemifreddo

6,5 tuntia
242 kcal

Semifreddo on italiaa ja tarkoittaa ”puolikylmää”. Vaikka semifreddo tuntuu ihanan kermaiselta, sen voi valmistaa vähärasvaisista maitotuotteista.

Mustikkainen kaakaosemifreddo

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • munanvalkuaista
  • 32 g sokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 keltuaista
  • ½ dl kuohukermaa
  • ½ dl kevytranskankermaa
  • tai rahkaa (enintään 6 % rasvaa)
  • 62 g mustikoita

Valmistus

Tarvitset 4 kulhoa.

  • 1. kulho: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää 70 g sokeria ja 4 rkl kaakaojauhetta ja vatkaa vaahto kovaksi.
  • 2. kulho: Vatkaa keltuaiset ja 60 g sokeria vaahdoksi.
  • 3. kulho: Vatkaa kerma vaahdoksi.
  • 4. kulho (suuri): Sekoita ranskankerma tai rahka notkeaksi. Lisää 1., 2. ja 3. kulhon sisältö 4. kulhoon, sekoita varovasti kääntelemällä.

Lisää joukkoon 200 g mustikoita. Kaada seos pitkänomaiseen vuokaan (tilavuus n. 2 litraa). Vuoan voi vuorata ensin tuorekelmulla, jolla valmis jäädyke on helppo nostaa tarjolle.

Pakasta vähintään 4 - 6 tuntia. Tarjoa jäädyke joko viipaloituna tai annoksina lopuilla mustikoilla koristeltuna.

*Mikä on semifreddo? Semifreddo on italiaa ja tarkoittaa ”puolikylmää”. Pehmeään massaan on helppo sekoittaa herkullisia lisukkeita, kuten hedelmiä. Vaikka semifreddo tuntuu ihanan kermaiselta, sen voi valmistaa vähärasvaisista maitotuotteista.*