Mustikkainen kaakaosemifreddo

Semifreddo on italiaa ja tarkoittaa ”puolikylmää”. Vaikka semifreddo tuntuu ihanan kermaiselta, sen voi valmistaa vähärasvaisista maitotuotteista.

tiistai 1. kesäkuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

8 annosta

5 munanvalkuaista
130 g sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
4 keltuaista
2 dl kuohukermaa
2 dl kevytranskankermaa
tai rahkaa (enintään 6 % rasvaa)
250 g mustikoita


Valmistus

Tarvitset 4 kulhoa.

  • 1. kulho: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää 70 g sokeria ja 4 rkl kaakaojauhetta ja vatkaa vaahto kovaksi.

  • 2. kulho: Vatkaa keltuaiset ja 60 g sokeria vaahdoksi.

  • 3. kulho: Vatkaa kerma vaahdoksi.

  • 4. kulho (suuri): Sekoita ranskankerma tai rahka notkeaksi. Lisää 1., 2. ja 3. kulhon sisältö 4. kulhoon, sekoita varovasti kääntelemällä.


Lisää joukkoon 200 g mustikoita. Kaada seos pitkänomaiseen vuokaan (tilavuus n. 2 litraa). Vuoan voi vuorata ensin tuorekelmulla, jolla valmis jäädyke on helppo nostaa tarjolle.

Pakasta vähintään 4 - 6 tuntia. Tarjoa jäädyke joko viipaloituna tai annoksina lopuilla mustikoilla koristeltuna.

Mikä on semifreddo? Semifreddo on italiaa ja tarkoittaa ”puolikylmää”. Pehmeään massaan on helppo sekoittaa herkullisia lisukkeita, kuten hedelmiä. Vaikka semifreddo tuntuu ihanan kermaiselta, sen voi valmistaa vähärasvaisista maitotuotteista.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee