Tarvitset 4 kulhoa.
- 1. kulho: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää 70 g sokeria ja 4 rkl kaakaojauhetta ja vatkaa vaahto kovaksi.
- 2. kulho: Vatkaa keltuaiset ja 60 g sokeria vaahdoksi.
- 3. kulho: Vatkaa kerma vaahdoksi.
- 4. kulho (suuri): Sekoita ranskankerma tai rahka notkeaksi. Lisää 1., 2. ja 3. kulhon sisältö 4. kulhoon, sekoita varovasti kääntelemällä.
Lisää joukkoon 200 g mustikoita. Kaada seos pitkänomaiseen vuokaan (tilavuus n. 2 litraa). Vuoan voi vuorata ensin tuorekelmulla, jolla valmis jäädyke on helppo nostaa tarjolle.
Pakasta vähintään 4 - 6 tuntia. Tarjoa jäädyke joko viipaloituna tai annoksina lopuilla mustikoilla koristeltuna.
*Mikä on semifreddo? Semifreddo on italiaa ja tarkoittaa ”puolikylmää”. Pehmeään massaan on helppo sekoittaa herkullisia lisukkeita, kuten hedelmiä. Vaikka semifreddo tuntuu ihanan kermaiselta, sen voi valmistaa vähärasvaisista maitotuotteista.*