Terveellisiä välipalavaihtoehtoja

Kotitekoinen energiapatukka

250 kcal välipala

sunnuntai 22. joulukuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

Ohje 8 patukalle, 1 patukka = 250 kcal

  • 100 g pekaanipähkinöitä/saksanpähkinöitä
  • 200 g kuivattuja mustikoita
  • 50 g kookoshiutaleita + vähän päälle patukoiden päälle
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl raakalakritsijauhetta
  • 1 dl suodattamatonta omenamehua
  • 2 rkl tummaa agavesiirappia tai akasia­hunajaa
  • Hyppysellinen merisuolaa

Suola – vaikutus elimistöön ja saantitavat

Valmistus

  • Paahda pähkinät kevyesti kuivalla pannulla ja anna jäähtyä. Paahtaminen antaa makua!
  • Sekoita kaikki ainekset hyvin ja kaada taikina leivinpaperista taiteltuun vuokaan, noin 15 x 15 cm, jolloin patukoista tulee parin sentin korkuisia. Pidä kylmässä yön yli.
  • Leikkaa taikina patukoiksi – annoksesta tulee 8 patukkaa. Ripottele päälle kookoshiutaleita.
  • Voit myös tehdä kuulia ja kieritellä ne kookoshiutaleissa, jolloin energiasisältö hieman kasvaa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee