Kotonatehty raparperisalsa

2 tuntia
53 kcal

Tee itse herkullista raparperisalsaa, jonka mausteena on inkivääriä ja chiliä. Tarjoa itsetehtyjen kyssäkaalilastujen kera.

Raparperisalsaa lastujen kera

Raparperisalsa ja kyssäkaalilastut

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 raparperinvartta
  • ¼ salaattisipulia
  • ½ hyppysellinen steviaa
  • ½ tl agavesiirappia
  • ½ tl hienonnettua inkivääriä
  • 1 rkl hienonnettua korianteria
  • ¼ chiliä

Lastut

  • ½ suuri kyssäkaali
  • ¼ tl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa

Raparperisalsan ja kyssäkaalilastujen valmistus

  • Kuori kyssäkaali ja leikkaa se hyvin ohuiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet öljyllä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille.

  • Paista 100 asteessa 1−2 tuntia.

  • Kokeile lastuja säännöllisesti. Niiden tulee olla vaaleanruskeita ja rapeita.

  • Hienonna raparperit ja sipuli ja sekoita muut salsan ainekset niiden joukkoon.

  • Nauti lastut salsan kanssa.