Ilmakuivattua kinkkua, leipätikkuja, munakoisososetta ja tomaattipestoa

Helppoa ja tyylikästä: ilmakuivattua kinkkua, leipätikkuja, munakoisososetta ja tomaattipestoa.

maanantai 13. joulukuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

4 annosta

8 täysjyväleipätankoa (grissiniä)
8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua, kuten serrano- tai parmankinkkua/em

strongMunakoisosose/strong
em2 munakoisoa
kylmäpuristettua oliiviöljyä
merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria
80 g puolikuivia tomaatteja*/em

strongTomaattipesto/strong
em80 g puolikuivia tomaatteja*
40 g paahdettuja pinjansiemeniä
puolikas punainen chilipaprika silputtuna
0,75 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
25 g parmesaanijuustoa raastettuna
merisuolaa, valkopippuria myllystä/em

strongValmistus/strong
Halkaise munakoisot pitkittäin, voitele leikkuupinnat öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paista 200-asteisessa uunissa 30 min. Koverra malto kuorista ja soseuta se yhdessä tomaatin ja 1 öljyruokalusikallisen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta tomaatit, siemenet, chili, öljy ja juusto. Mausta suolalla ja valkopippurilla Leikkaa kinkusta enimmät rasvat pois. Kääri viipaleet leipätikkujen ympärille.

* Tee puolikuivia tomaatteja itse: Leikkaa kirsikkatomaatteja puoliksi ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle ripaus suolaa, sokeria, mustapippuria myllystä ja tuoretta timjamisilppua. Kuivaa 90-asteisessa uunissa 3 tuntia. Pane kuivatut tomaatit lasipurkkeihin ja peitä ne kylmäpuristetulla oliivitai rypsiöljyllä. Tomaatit säilyvät jääkaapissa yhden viikon.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee