Ilmakuivattua kinkkua, leipätikkuja, munakoisososetta ja tomaattipestoa

Helppoa ja tyylikästä: ilmakuivattua kinkkua, leipätikkuja, munakoisososetta ja tomaattipestoa.

maanantai 13. joulukuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

8 täysjyväleipätankoa (grissiniä)
8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua, kuten serrano- tai parmankinkkua/em

strongMunakoisosose/strong
em2 munakoisoa
kylmäpuristettua oliiviöljyä
merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria
80 g puolikuivia tomaatteja*/em

strongTomaattipesto/strong
em80 g puolikuivia tomaatteja*
40 g paahdettuja pinjansiemeniä
puolikas punainen chilipaprika silputtuna
0,75 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
25 g parmesaanijuustoa raastettuna
merisuolaa, valkopippuria myllystä/em

strongValmistus/strong
Halkaise munakoisot pitkittäin, voitele leikkuupinnat öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paista 200-asteisessa uunissa 30 min. Koverra malto kuorista ja soseuta se yhdessä tomaatin ja 1 öljyruokalusikallisen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta tomaatit, siemenet, chili, öljy ja juusto. Mausta suolalla ja valkopippurilla Leikkaa kinkusta enimmät rasvat pois. Kääri viipaleet leipätikkujen ympärille.

* Tee puolikuivia tomaatteja itse: Leikkaa kirsikkatomaatteja puoliksi ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle ripaus suolaa, sokeria, mustapippuria myllystä ja tuoretta timjamisilppua. Kuivaa 90-asteisessa uunissa 3 tuntia. Pane kuivatut tomaatit lasipurkkeihin ja peitä ne kylmäpuristetulla oliivitai rypsiöljyllä. Tomaatit säilyvät jääkaapissa yhden viikon.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee