Ilmakuivattua kinkkua, leipätikkuja, munakoisososetta ja tomaattipestoa

35 minuuttia
302 kcal

Helppoa ja tyylikästä: ilmakuivattua kinkkua, leipätikkuja, munakoisososetta ja tomaattipestoa.

Ilmakuivattua kinkkua, leipätikkuja, munakoisososetta ja tomaattipestoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 täysjyväleipätankoa (grissiniä)
  • 4 Viipale ilmakuivattua kinkkua, kuten serrano- tai parmankinkkua/em

Munakoisosose

  • 1 munakoisoa
  • kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria
  • 40 g puolikuivia tomaatteja*

Tomaattipesto

  • 40 g puolikuivia tomaatteja*
  • 20 g paahdettuja pinjansiemeniä
  • puolikas punainen chilipaprika silputtuna
  • dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • 12 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • merisuolaa, valkopippuria myllystä

Valmistus

Halkaise munakoisot pitkittäin, voitele leikkuupinnat öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa. Paista 200-asteisessa uunissa 30 min. Koverra malto kuorista ja soseuta se yhdessä tomaatin ja 1 öljyruokalusikallisen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta tomaatit, siemenet, chili, öljy ja juusto. Mausta suolalla ja valkopippurilla Leikkaa kinkusta enimmät rasvat pois. Kääri viipaleet leipätikkujen ympärille.

  • Tee puolikuivia tomaatteja itse: Leikkaa kirsikkatomaatteja puoliksi ja levitä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele pinnalle ripaus suolaa, sokeria, mustapippuria myllystä ja tuoretta timjamisilppua. Kuivaa 90-asteisessa uunissa 3 tuntia. Pane kuivatut tomaatit lasipurkkeihin ja peitä ne kylmäpuristetulla oliivitai rypsiöljyllä. Tomaatit säilyvät jääkaapissa yhden viikon.