Herukkainen luumu-semifreddo

Suusasulavaa semifreddoa.

tiistai 1. kesäkuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

Herukkainen luumu-semifreddo

8 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 30 minuuttia

Aika yhteensä: 4,5 tuntia - Jäätymisaika: 4 tuntia

AINEKSET

5 valkuaista

130 g sokeria

4 keltuaista

2 dl kuohukermaa

2 vaniljatangon siemenet

2 tölkkiä säilöttyjä luumuja (2 x 170 g luumuja)

2 dl kevytranskankermaa tai rahkaa (enint. 6 % rasvaa)

punaherukkaterttuja

Valmistus

Tarvitset 4 kulhoa.

  • 1. kulho: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää 70 g sokeria ja vatkaa vaahto kovaksi.
  • 2. kulho: Vatkaa keltuaiset ja 60 g sokeria vaahdoksi.
  • 3. kulho: Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se yhden vaniljatangon siemenillä.
  • 4. kulho (suuri): Valuta luumut, poista kivet ja soseuta malto. Mausta yhden vaniljatangon siemenillä. Sekoita luumusose ranskankermaan tai rahkaan. Lisää 1., 2. ja 3. kulhon sisältö 4. kulhoon, sekoita varovasti kääntelemällä.


Jaa seos silikonisiin muffinivuokiin. Pakasta vähintään 4 - 6 tuntia. Kumoa jäädykkeet tarjoiluvadille ja koristele punaherukkatertuilla.

Mikä on semifreddo? Semifreddo on italiaa ja tarkoittaa ”puolikylmää”. Pehmeään massaan on helppo sekoittaa herkullisia lisukkeita, kuten hedelmiä. Vaikka semifreddo tuntuu ihanan kermaiselta, sen voi valmistaa vähärasvaisista maitotuotteista.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 244 kcal

Proteiinia: 4,6 g

Rasvaa: 11,8 g

Kuitua: 1,1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee