Herukkainen luumu-semifreddo

Suusasulavaa semifreddoa.

tiistai 1. kesäkuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

8 annosta

5 valkuaista
130 g sokeria
4 keltuaista
2 dl kuohukermaa
2 vaniljatangon siemenet
2 tölkkiä säilöttyjä luumuja (2 x 170 g luumuja)
2 dl kevytranskankermaa tai rahkaa (enint. 6 % rasvaa)
punaherukkaterttuja


Valmistus

Tarvitset 4 kulhoa.

  • 1. kulho: Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää 70 g sokeria ja vatkaa vaahto kovaksi.

  • 2. kulho: Vatkaa keltuaiset ja 60 g sokeria vaahdoksi.

  • 3. kulho: Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se yhden vaniljatangon siemenillä.

  • 4. kulho (suuri): Valuta luumut, poista kivet ja soseuta malto. Mausta yhden vaniljatangon siemenillä. Sekoita luumusose ranskankermaan tai rahkaan. Lisää 1., 2. ja 3. kulhon sisältö 4. kulhoon, sekoita varovasti kääntelemällä.


Jaa seos silikonisiin muffinivuokiin. Pakasta vähintään 4 - 6 tuntia. Kumoa jäädykkeet tarjoiluvadille ja koristele punaherukkatertuilla.

Mikä on semifreddo? Semifreddo on italiaa ja tarkoittaa ”puolikylmää”. Pehmeään massaan on helppo sekoittaa herkullisia lisukkeita, kuten hedelmiä. Vaikka semifreddo tuntuu ihanan kermaiselta, sen voi valmistaa vähärasvaisista maitotuotteista.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee