Ruusukaali-waldorfinsalaatti

30 minuuttia
291 kcal

Waldorfinsalaatin muunnelma, josta jokainen voi räätälöidä mieleisensä annoksen.

Ruusukaali-waldorfinsalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 66 g ruusukaalia
  • ¼ valkokaalia
  • Luomusitruunan mehu ja kuori
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • 83 g maustamatonta skyriä
  • ¼ dl porkkanamehua
  • Merisuolaa
  • ⅓ nippu lehtiselleriä
  • Lasillinen punaisia viinirypäleitä
  • 33 g paahdettuja saksanpähkinöitä
  • 33 g (kuivattuja) karpaloita

Valmistus

  • Huuhdo ruusukaalit ja poista uloimmat lehdet. Laita ne kulhoon, kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna vetäytyä kannen alla 5 minuuttia. Kaada vesi pois.

  • Surauta kaali monitoimikoneessa lumen näköiseksi (tai raasta raastinraudalla).

  • Sekoita kaali, sitruunamehu ja vaniljajauhe.

  • Kääntele skyr ja porkkanamehu yhteen.

  • Mausta sitruunankuorella ja suolalla.

  • Huuhdo ja pilko selleri ohuiksi viipaleiksi.

  • Huuhdo ja puolita viinirypäleet.

  • Sekoita saksanpähkinät ja karpalot.

  • Annostele ainekset tarjoilukulhoihin, joista jokainen voi itse koota lautaselleen mieleisensä salaatin.