Paprikapesto

35 minuuttia
87/13 kcal

Sopii kalaruokien kastikkeeksi ja levitteeksi leiville.

Paprikapesto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 punaista paprikaa
  • 66 g kuorittuja manteleita
  • ½ rkl kylmäpuristettua oliivi- tai hasselpähkinäöljyä
  • 1⅓ valkosipulin kynttä
  • ½ rkl sitruunamehua
  • Tabascoa
  • Merisuolaa, mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Halkaise paprikat, poista siemenet.

  • Pane paprikat pellille alumiinifolion päälle kuori ylöspäin. Paahda grillivastuksen alla, kunnes kuori on musta. Jos uunissasi ei ole grillivastusta tai sen käyttö arveluttaa, paista paprikoita uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

  • Poista kuori. Paahda mantelit paistinpannussa ilman rasvaa.

  • Soseuta paprika, mantelit, öljy, valkosipuli ja sitruunamehu tehosekoittimessa.

  • Mausta tabascolla, suolalla ja pippurilla.