Shakshuka

35 minuuttia
220,8 kcal

Sana "shakshuka" tarkoittaa sekoitusta Tunisian arabiassa. Shaksuka on supersuosittu aamiaisruoka Israelissa ja lounas Magreb-maissa.

Shakshuka

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 pientä tai 2 isoa annosta

  • 1 rkl kookosöljyä tai kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • ½ sipuli

  • 1 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen paprika
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ¼ tl juustokuminaa
 (jeeraa)
  • ¼ chiliä (tai enemmän, jos pidät tulisesta ruuasta)
  • 30 g lehtikaalia (pari lehteä ilman ruoteja) tai tuoretta tai pakasteesta sulatettua pinaattia
  • Kourallinen tuoretta basilikaa
  • 1 tölkkiä säilyketomaatteja

  • 2 munaa
  • (silopersiljaa koristeeksi)

Valmistus

  • Silppua sipuli ja valkosipuli, pilko paprika.

  • Ruskista sipuli ja valko­sipuli kuumassa pannussa. Lisää pannuun paprikasilppu ja -jauhe sekä juustokumina ja jatka paistamista pari minuuttia.

  • Soseuta kaali ja tomaatit tehosekoittimessa kastikkeeksi.

  • Lisää kastike pannuun ja anna seoksen kiehua hiljalleen kannen alla 15 minuuttia.

  • Tee kastikkeeseen pieniä syvennyksiä. Riko munat yksi kerrallaan kuppiin ja kaada ne syvennyksiin.

  • Pane kansi taas päälle ja jatka keittämistä 2 - 3 minuuttia eli kunnes valkuaiset jähmettyvät.

  • Koristele yrteillä

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background