Shakshuka

Sana "shakshuka" tarkoittaa sekoitusta Tunisian arabiassa. Shaksuka on supersuosittu aamiaisruoka Israelissa ja lounas Magreb-maissa.

maanantai 21. syyskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Shakshuka

4 pientä tai 2 isoa annosta

2 rkl kookosöljyä tai kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 sipuli

2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 tl paprikajauhetta
½ tl juustokuminaa
 (jeeraa)
½ chiliä (tai enemmän, jos pidät tulisesta ruuasta)
60 g lehtikaalia (pari lehteä ilman ruoteja) tai tuoretta tai pakasteesta sulatettua pinaattia
Kourallinen tuoretta basilikaa
2 tölkkiä säilyketomaatteja

4 munaa
(silopersiljaa koristeeksi)


Valmistus

  • Silppua sipuli ja valkosipuli, pilko paprika.
  • Ruskista sipuli ja valko­sipuli kuumassa pannussa. Lisää pannuun paprikasilppu ja -jauhe sekä juustokumina ja jatka paistamista pari minuuttia.
  • Soseuta kaali ja tomaatit tehosekoittimessa kastikkeeksi.
  • Lisää kastike pannuun ja anna seoksen kiehua hiljalleen kannen alla 15 minuuttia.
  • Tee kastikkeeseen pieniä syvennyksiä. Riko munat yksi kerrallaan kuppiin ja kaada ne syvennyksiin.
  • Pane kansi taas päälle ja jatka keittämistä 2 - 3 minuuttia eli kunnes valkuaiset jähmettyvät.
  • Koristele yrteillä


.Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee