Shakshuka

35 minuuttia
220,8 kcal

Sana "shakshuka" tarkoittaa sekoitusta Tunisian arabiassa. Shaksuka on supersuosittu aamiaisruoka Israelissa ja lounas Magreb-maissa.

Shakshuka

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 pientä tai 2 isoa annosta

  • 1 rkl kookosöljyä tai kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • ½ sipuli

  • 1 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen paprika
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ¼ tl juustokuminaa
 (jeeraa)
  • ¼ chiliä (tai enemmän, jos pidät tulisesta ruuasta)
  • 30 g lehtikaalia (pari lehteä ilman ruoteja) tai tuoretta tai pakasteesta sulatettua pinaattia
  • Kourallinen tuoretta basilikaa
  • 1 tölkkiä säilyketomaatteja

  • 2 munaa
  • (silopersiljaa koristeeksi)

Valmistus

  • Silppua sipuli ja valkosipuli, pilko paprika.
  • Ruskista sipuli ja valko­sipuli kuumassa pannussa. Lisää pannuun paprikasilppu ja -jauhe sekä juustokumina ja jatka paistamista pari minuuttia.
  • Soseuta kaali ja tomaatit tehosekoittimessa kastikkeeksi.
  • Lisää kastike pannuun ja anna seoksen kiehua hiljalleen kannen alla 15 minuuttia.
  • Tee kastikkeeseen pieniä syvennyksiä. Riko munat yksi kerrallaan kuppiin ja kaada ne syvennyksiin.
  • Pane kansi taas päälle ja jatka keittämistä 2 - 3 minuuttia eli kunnes valkuaiset jähmettyvät.
  • Koristele yrteillä

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä