Shakshuka

Sana "shakshuka" tarkoittaa sekoitusta Tunisian arabiassa. Shaksuka on supersuosittu aamiaisruoka Israelissa ja lounas Magreb-maissa.

maanantai 21. syyskuuta 2015 teksti M. Kristensen ja L. Vindahl

Shakshuka

4 pientä tai 2 isoa annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 35 minuuttia

AINEKSET

2 rkl kookosöljyä tai kylmäpuristettua oliiviöljyä

1 sipuli


2 valkosipulinkynttä

1 punainen paprika

1 tl paprikajauhetta

½ tl juustokuminaa
 (jeeraa)

½ chiliä (tai enemmän, jos pidät tulisesta ruuasta)

60 g lehtikaalia (pari lehteä ilman ruoteja) tai tuoretta tai pakasteesta sulatettua pinaattia

Kourallinen tuoretta basilikaa

2 tölkkiä säilyketomaatteja


4 munaa

(silopersiljaa koristeeksi)

Valmistus

  • Silppua sipuli ja valkosipuli, pilko paprika.
  • Ruskista sipuli ja valko­sipuli kuumassa pannussa. Lisää pannuun paprikasilppu ja -jauhe sekä juustokumina ja jatka paistamista pari minuuttia.
  • Soseuta kaali ja tomaatit tehosekoittimessa kastikkeeksi.
  • Lisää kastike pannuun ja anna seoksen kiehua hiljalleen kannen alla 15 minuuttia.
  • Tee kastikkeeseen pieniä syvennyksiä. Riko munat yksi kerrallaan kuppiin ja kaada ne syvennyksiin.
  • Pane kansi taas päälle ja jatka keittämistä 2 - 3 minuuttia eli kunnes valkuaiset jähmettyvät.
  • Koristele yrteillä

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

ravintosisältö/annos

Energiaa: 220,8 kcal

Proteiinia: 10,75 g

Rasvaa: 13,8 g

Hiilihydraattia: 15,3 g

Kuitua: 4,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee