Shakshuka

35 minuuttia
220,8 kcal

Sana "shakshuka" tarkoittaa sekoitusta Tunisian arabiassa. Shaksuka on supersuosittu aamiaisruoka Israelissa ja lounas Magreb-maissa.

Shakshuka

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 pientä tai 2 isoa annosta

  • 1 rkl kookosöljyä tai kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • ½ sipuli

  • 1 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen paprika
  • ½ tl paprikajauhetta
  • ¼ tl juustokuminaa
 (jeeraa)
  • ¼ chiliä (tai enemmän, jos pidät tulisesta ruuasta)
  • 30 g lehtikaalia (pari lehteä ilman ruoteja) tai tuoretta tai pakasteesta sulatettua pinaattia
  • Kourallinen tuoretta basilikaa
  • 1 tölkkiä säilyketomaatteja

  • 2 munaa
  • (silopersiljaa koristeeksi)

Valmistus

  • Silppua sipuli ja valkosipuli, pilko paprika.

  • Ruskista sipuli ja valko­sipuli kuumassa pannussa. Lisää pannuun paprikasilppu ja -jauhe sekä juustokumina ja jatka paistamista pari minuuttia.

  • Soseuta kaali ja tomaatit tehosekoittimessa kastikkeeksi.

  • Lisää kastike pannuun ja anna seoksen kiehua hiljalleen kannen alla 15 minuuttia.

  • Tee kastikkeeseen pieniä syvennyksiä. Riko munat yksi kerrallaan kuppiin ja kaada ne syvennyksiin.

  • Pane kansi taas päälle ja jatka keittämistä 2 - 3 minuuttia eli kunnes valkuaiset jähmettyvät.

  • Koristele yrteillä

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä


No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background