Värikylläinen nyhtöpossusalaatti

Värien ja makujen ilotulitus lautasella: nyhtöpossua, parsakaalia ja punaherukoita.

maanantai 12. lokakuuta 2015 teksti A. Sørensen

Ainekset

1 annos

200 g parsakaalia
½ dl kurpitsansiemeniä
Kourallinen tilliä tai suolayrttiä (myös nimellä samphire tai salicornia)
1 rakuunanoksa
tilkka sitruunamehua tai (muutama suolaheinän lehti)
½ dl punaherukoita
1 kasslerpaisti
5 rkl jauhettua tähtianista
5 rkl hiutalesuolaa
Hyppysellinen merisuolaa


Valmistus

  • Nyhtöpossu Poista kasslerista isoimmat jänteet ja liiat rasvat.
  • Hiero tähtianis ja merisuola huolellisesti paistin pintaan, pane liha paistopussiin ja kypsennä sitä 110-asteisessa uunissa 4-5 tuntia eli kunnes liha on revittävissä haarukalla. Revi suikaleiksi kahdella haarukalla.
  • Huuhtele parsakaali ja silppua se tehosekoittimessa.
  • Paahda kurpitsansiemenet kuumahkossa pannussa kullanruskeiksi.
  • Huuhtele marjat ja yrtit. Silppua yrtit karkeaksi silpuksi.
  • Asettele liha, siemenet, yrttisilppu ja marjat lautaselle ja peitä annos rouhitulla parsakaalilla.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee