Värikylläinen nyhtöpossusalaatti

5 tuntia
430 kcal

Värien ja makujen ilotulitus lautasella: nyhtöpossua, parsakaalia ja punaherukoita.

Värikylläinen nyhtöpossusalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

1 annos

  • 400 g parsakaalia
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • Kourallinen tilliä tai suolayrttiä (myös nimellä samphire tai salicornia)
  • 2 rakuunanoksa
  • tilkka sitruunamehua tai (muutama suolaheinän lehti)
  • 1 dl punaherukoita
  • 2 kasslerpaisti
  • 10 rkl jauhettua tähtianista
  • 10 rkl hiutalesuolaa
  • Hyppysellinen merisuolaa

Valmistus

  • Nyhtöpossu Poista kasslerista isoimmat jänteet ja liiat rasvat.

  • Hiero tähtianis ja merisuola huolellisesti paistin pintaan, pane liha paistopussiin ja kypsennä sitä 110-asteisessa uunissa 4-5 tuntia eli kunnes liha on revittävissä haarukalla. Revi suikaleiksi kahdella haarukalla.

  • Huuhtele parsakaali ja silppua se tehosekoittimessa.

  • Paahda kurpitsansiemenet kuumahkossa pannussa kullanruskeiksi.

  • Huuhtele marjat ja yrtit. Silppua yrtit karkeaksi silpuksi.

  • Asettele liha, siemenet, yrttisilppu ja marjat lautaselle ja peitä annos rouhitulla parsakaalilla.