Uunilohta yrttien ja pasta-kaalisalaatin kera
Rakastatko lohta? Maistapa tätä versiota, jossa lohi pannaan uuniin runsaiden yrttien kera.
Rakastatko lohta? Maistapa tätä versiota, jossa lohi pannaan uuniin runsaiden yrttien kera.
Poista kalasta ruodot. Huuhdo yrtit ja kääri ne talouspaperiin kuivumaan. Nypi persilja ja tilli irti varsista. Ota hiukan persiljaa eroon salaattia varten.
Hienonna kaikki yrtit pieniksi ja lisää niihin oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Hiero puolet yrtti-öljyseoksesta kalaan.
Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia, fileen paksuudesta riippuen. Ota kala ulos uunista ja tarkista keskeltä kahden haarukan avulla, että kala on kypsää. Kun kala on kypsä, hiero siihen loput yrttiöljystä.
Sillä aikaa kun kala on uunissa, pilko kukkakaali pieniksi muruiksi ja keitä se kypsäksi. Keitä pasta ohjeen mukaan.
Hienonna suippokaali ohuenohuiksi suikaleiksi ja kaada pataan. Ripottele hiukan suolaa, hiukan rypsiöljyä ja kypsennä. Kaada vesi pois.
Sekoita tai vatkaa keitetty kukkakaali lämpimään maitoon, parmesaaniraasteeseen ja oliiviöljyyn, mausta suolalla ja pippurilla.
Kääntele keitetty pasta kukkakaalin sekaan, nostele sekaan suippokaali ja persilja. Annostele lohi ja salaatti lautasille sitruunalohkojen kera.