Uunilohta yrttien ja pasta-kaalisalaatin kera

Rakastatko lohta? Maistapa tätä versiota, jossa lohi pannaan uuniin runsaiden yrttien kera.

keskiviikko 28. tammikuuta 2015 teksti M. Kreutzer

Uunilohta yrttien kera ja lämmin pasta-kaalisalaatti

8 annosta
1 lohifilee, noin 1 kg
1 nippu tilliä
1 nippu lehtipersiljaa
1 nippu ruohosipulia
4 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
merisuolaa ja pippuria myllystä
1 sitruuna
1 kukkakaali
400 g täysjyväpasta
1 suippokaali
kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 dl ykkösmaitoa
40 g parmesaaniraastetta
2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 sitruuna

  • Poista kalasta ruodot. Huuhdo yrtit ja kääri ne talouspaperiin kuivumaan. Nypi persilja ja tilli irti varsista. Ota hiukan persiljaa eroon salaattia varten.
  • Hienonna kaikki yrtit pieniksi ja lisää niihin oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Hiero puolet yrtti-öljyseoksesta kalaan.
  • Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia, fileen paksuudesta riippuen. Ota kala ulos uunista ja tarkista keskeltä kahden haarukan avulla, että kala on kypsää. Kun kala on kypsä, hiero siihen loput yrttiöljystä.
  • Sillä aikaa kun kala on uunissa, pilko kukkakaali pieniksi muruiksi ja keitä se kypsäksi. Keitä pasta ohjeen mukaan.
  • Hienonna suippokaali ohuenohuiksi suikaleiksi ja kaada pataan. Ripottele hiukan suolaa, hiukan rypsiöljyä ja kypsennä. Kaada vesi pois.
  • Sekoita tai vatkaa keitetty kukkakaali lämpimään maitoon, parmesaaniraasteeseen ja oliiviöljyyn, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kääntele keitetty pasta kukkakaalin sekaan, nostele sekaan suippokaali ja persilja. Annostele lohi ja salaatti lautasille sitruunalohkojen kera.

LUE MYÖS: Täydellistä uunilohta

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee