Uunikalaa valkoviinissä parsan ja perunoiden kera

Päivällinen

tiistai 18. toukokuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

1 annos

250 g pieniä (uusia)perunoita
suolaa
pippuria
120 - 130 g kalafileetä
½ sitruunaa
300 g vihreää parsaa
¼ nippua tilliä
¼ nippua persiljaa
1 timjaminoksa
1 laakerinlehti
½ dl valkoviiniä
2 tl öljyä


Valmistus

Huuhtele perunat ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Levitä perunat uunipellille ja kypsennä niitä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Poista kalafileistä ruodot. Leikkaa sitruunat viipaleiksi ja pane ne kalafileiden väliin.

Höyrytä parsoja 3 minuuttia.

Levitä parsat uunivuoan pohjalle ja niiden päälle hienonnettu tilli ja persilja sekä timjaminoksa ja laakerinlehti. Nosta kalafileet päälle ja kaada viini sekä öljy vuokaan.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Annostele kala, parsat ja perunat tarjolle.

  • Jos harrastat vain vähän liikuntaa

    Tämä ruoka on täyttävä, joten voit huoletta pienentää annosta, ja tulet silti kylläiseksi. Voit myös vähentää öljyn määrää.


  • Jos treenaat rankasti

    Elimistösi tarvitsee enemmän hiilihydraatteja treeninjälkeiseen palautumiseen. Suurenna siksi perunaannosta. Jos olet treenannut erityisen rankasti, sinun kannattaa lisätä myös proteiinipitoisen kalan määrää hieman.

    Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

    Ehkä sinua kiinnostaa...

    KUNTO PLUS suosittelee