Uunikalaa valkoviinissä parsan ja perunoiden kera

35 minuuttia
519 kcal

Päivällinen

Uunikalaa valkoviinissä parsan ja perunoiden kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 500 g pieniä (uusia)perunoita
  • suolaa
  • pippuria
  • 240 g kalafileetä
  • 1 sitruunaa
  • 600 g vihreää parsaa
  • ½ nippu tilliä
  • ½ nippu persiljaa
  • 2 timjaminoksa
  • 2 laakerinlehti
  • 1 dl valkoviiniä
  • 4 tl öljyä

Valmistus

Huuhtele perunat ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Levitä perunat uunipellille ja kypsennä niitä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

Poista kalafileistä ruodot. Leikkaa sitruunat viipaleiksi ja pane ne kalafileiden väliin.

Höyrytä parsoja 3 minuuttia.

Levitä parsat uunivuoan pohjalle ja niiden päälle hienonnettu tilli ja persilja sekä timjaminoksa ja laakerinlehti. Nosta kalafileet päälle ja kaada viini sekä öljy vuokaan.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Annostele kala, parsat ja perunat tarjolle.