Uunikalaa valkoviinissä parsan ja perunoiden kera
1 annos
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Valmistusaika: 30 minuuttia
Aika yhteensä: 35 minuuttia
250 g pieniä (uusia)perunoita
suolaa
pippuria
120-130 g kalafileetä
½ sitruunaa
300 g vihreää parsaa
¼ nippu tilliä
¼ nippu persiljaa
1 timjaminoksa
1 laakerinlehti
½ dl valkoviiniä
2 tl öljyä
Valmistus
Huuhtele perunat ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Levitä perunat uunipellille ja kypsennä niitä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Poista kalafileistä ruodot. Leikkaa sitruunat viipaleiksi ja pane ne kalafileiden väliin.
Höyrytä parsoja 3 minuuttia.
Levitä parsat uunivuoan pohjalle ja niiden päälle hienonnettu tilli ja persilja sekä timjaminoksa ja laakerinlehti. Nosta kalafileet päälle ja kaada viini sekä öljy vuokaan.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Annostele kala, parsat ja perunat tarjolle.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 519 kcal
Proteiinia: 36 g
Rasvaa: 14 g
Kuitua: 10 g