Tofu-kasvisrullat ja maapähkinäkastike

30 minuuttia
385 kcal

Vaihda vaihteeksi proteiininlähteeksi lihan ja maitotuotteiden sijaan tofu ja pähkinät. Kokeile maukkaita tofu-kasvisrullia riisipaperiin tehtyinä. Lopputulos vie lihansyöjän ja fleksaajankin kielen mennessään!

Tofu-kasvisrullat maapähkinäkastikkeella

Tofu-kasvisrullat ja maapähkinäkastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 120 g tofua
  • 4 riisipaperiarkkia
  • ½ porkkana
  • 1 kourallista pieniä salaatinlehtiä
  • ¼ mangoa
  • ½ kevätsipuli
  • tuoretta minttua

Mausteinen marinadi:

  • ½ tl voimakasta paprikajauhetta
  • ¼ tl chilijauhetta
  • appelsiinin mehu
  • ¼ tl merisuolaa
  • ½ rkl neitsytoliiviöljyä
  • ½ rkl agavesiirappia

Maapähkinäkastike:

  • ½ dl sokeritonta maapähkinälevitettä
  • ½ appelsiinin mehu ja raast. kuori
  • ½ rkl soijakastiketta
  • ¼ dl vettä

Valmistus

  • Paloittele tofu.
  • Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään ja kasta tofupalat marinadiin. Paista tofupaloja 175 asteessa kiertoilmauunissa 20 min.
  • Suikaloi vihannekset.
  • Kasta riisipaperiarkit lämpimään veteen 30‒60 sekunniksi ja levitä ne sitten kostean pyyhkeen päälle.
  • Jaa tofu ja vihannekset arkkien päälle ja kääri rullalle.
  • Sekoita kaikki maapähkinäkastikkeen aineet keskenään.
  • Annostele neljälle lautaselle 2 rullaa ja pieni kulhollinen kastiketta, johon rullia voi kastaa.