Teriyakikastikkeessa marinoitua ankkaa, punaista riisiä ja misodippiä

9 tuntia
284 kcal

Ihanaa teriyakikastikkeessa marinoitua ankkaa, punaista riisiä ja misodippiä.

Teriyakikastikkeessa marinoitua ankkaa, punaista riisiä ja misodippiä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 ankan rintafileetä
  • ½ dl teriyakikastiketta
  • mustapippuria

Misodippi

  • 25 g misotahnaa
  • ¾ tl seesamiöljyä
  • ½ rkl tahinia
  • ½ rkl miriniä
  • ½ tl tuoretta inkivääriraastetta
  • 1 dl punaista täysjyväriisiä
  • merisuolaa
  • ½ rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Koristeeksi

  • tuoretta korianteria

Valmistus

Pane ankanfileet kulhoon, kaada päälle teriyakikastike ja mausta pippurilla. Anna maustua jääkaapissa 8 tuntia. Sekoita dippi ja pane se jääkaappiin. Huuhtele ja kypsennä riisi. Paista liha niukassa öljyssä ja omassa rasvassaan, 20 min rasvapuolelta, 10 min lihapuolelta. Kääri liha ensin leivinpaperiin, sitten pyyhkeeseen ja anna sen levätä 15 min. Leikkaa liha 1 cm:n viipaleiksi ja asettele se lautasille riisin ja misodipin kanssa. Koristele korianterisilpulla.