Täytetty pitaleipä

Kasviksilla ja hummuksella täytetty pita on kevyt ja terveellinen.

torstai 10. kesäkuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

Täytetty pitaleipä

2 annosta

AINEKSET

Leipä

10 g hiivaa

3⁄4 dl vettä

60 g spelttijauhoja

2 tl oliiviöljyä

1 tl suolaa

30 g durumvehnäjauhoja

Täyte

50 g kiehautettuja parsakaalin kukintoja

50 g porkkanaa

50 g tomaattia

50 g punaista paprikaa

1 dl vähärasvaista hummusta (käytä jogurttia öljyn sijasta)

1 kourallinen salaatinlehtiä

Valmistus

Liuota hiiva veteen. Lisää spelttijauhot, öljy sekä suola ja viimeisenä vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa pitkään, kunnes se on kiinteää ja kimmoisaa. Anna kohota tunnin ajan. Kauli taikina kahdeksi pyöreäksi leiväksi. Nosta leivät leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota 10 min. Paista leipiä 250-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kohonneet niin, että niiden keskellä on ”tasku”. Täytä jäähtyneet leivät paloitelluilla kasviksilla ja levitä hummusta kastikkeeksi.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 572 kcal

Proteiinia: 24 g

Rasvaa: 12 g

Hiilihydraattia: 101 g

Kuitua: 17 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee