Täytetty pitaleipä

572 kcal

Kasviksilla ja hummuksella täytetty pita on kevyt ja terveellinen.

Täytetty pitaleipä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Leipä

  • 10 g hiivaa
  • 3 dl vettä
  • 60 g spelttijauhoja
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 30 g durumvehnäjauhoja

Täyte

  • 50 g kiehautettuja parsakaalin kukintoja
  • 50 g porkkanaa
  • 50 g tomaattia
  • 50 g punaista paprikaa
  • 1 dl vähärasvaista hummusta (käytä jogurttia öljyn sijasta)
  • 1 kourallista salaatinlehtiä

Valmistus

Liuota hiiva veteen. Lisää spelttijauhot, öljy sekä suola ja viimeisenä vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa pitkään, kunnes se on kiinteää ja kimmoisaa. Anna kohota tunnin ajan. Kauli taikina kahdeksi pyöreäksi leiväksi. Nosta leivät leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota 10 min. Paista leipiä 250-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kohonneet niin, että niiden keskellä on ”tasku”. Täytä jäähtyneet leivät paloitelluilla kasviksilla ja levitä hummusta kastikkeeksi.