Täytetty pitaleipä

Kasviksilla ja hummuksella täytetty pita on kevyt ja terveellinen.

torstai 10. kesäkuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

Leipä

10 g hiivaa
3⁄4 dl vettä
60 g spelttijauhoja
2 tl oliiviöljyä
1 tl suolaa
30 g durumvehnäjauhoja


Täyte

50 g kiehautettuja parsakaalin
kukintoja
50 g porkkanaa
50 g tomaattia
50 g punaista paprikaa
1 dl vähärasvaista hummusta
(käytä jogurttia öljyn sijaan)
1 kourallinen salaatinlehtiä


Valmistus
Liuota hiiva veteen. Lisää spelttijauhot, öljy sekä suola ja viimeisenä vehnäjauhot. Vaivaa taikinaa pitkään, kunnes se on kiinteää ja kimmoisaa. Anna kohota tunnin ajan. Kauli taikina kahdeksi pyöreäksi leiväksi. Nosta leivät leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota 10 min. Paista leipiä 250-asteisessa uunissa, kunnes ne ovat kohonneet niin, että niiden keskellä on ”tasku”. Täytä jäähtyneet leivät paloitelluilla kasviksilla ja levitä hummusta kastikkeeksi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee