Ankka-riisirullat

45 minuuttia
187 kcal

Jos noutopöydän antimet mahtuu nauttimaan mukavasti pöydän ääressä, vieraat voivat kääriä ankkarullat itse.

Ankka-riisirullat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 riisipaperiarkkia
  • ankanrinta
  • ¼ retikkaa
  • ¼ punakaalia
  • ⅓ kourallista puolukoita
  • Nippu ketunleipää tai muuta kirpakkaa yrttiä
  • Sekalaisia yrttejä

Punajuuridippi

  • Punajuuridippi
  • iso punajuuri (200 g)
  • Luomusitruunan mehu ja kuori
  • 1⅓ kardemummankodan siemenet
  • Merisuolaa ja rouhittua pippuria maun mukaan

Valmistus

  • Paista ankanrinta pannulla, ensin nahkapuolelta 3 minuuttia, käännä liha, lisää lämpöä ja paista toiset 3 minuuttia. Kääri liha folioon vetäytymään ennen leikkaamista.

  • Kuori retikka ja leikkaa siitä ohuita suikaleita mandoliinilla tai kuorimaveitsellä.

  • Laita suikaleet kylmään veteen, niin ne pysyvät rapeina ja mehukkaina ruokailuun asti.

  • Suikaloi punakaali riisipaperiin käärittäväksi sopivan mittaisiksi suikaleiksi.

  • Laita puolukat ja ketunleivät tarjoiluastioihin.

  • Aseta yrtit tarjolle pöytään niin, että vierat voivat itse leikata niistä. Tarjoa esimerkiksi thaibasilikaa, rakuunaa, ananasminttua ja vesikrassia.

  • Keitä punajuuret kypsäksi (15 - 20 minuuttia). Kaada vesi pois ja soseuta punajuuret (tehosekoittimella) tasaiseksi dippitahnaksi yhdessä muiden dippiaineisten kanssa.

  • Aseta dippi tarjolle pieneen kulhoon.

  • Kostuta riisipaperit vesiastiassa, ja aseta yksi riisipaperi kullekin lautaselle.

  • Jokainen voi täyttää paperin itse vihanneksilla ja ankanrinnalla ja kääriä rullaksi.

  • Dippaa rullia punajuuridippiin.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background