Ankka-riisirullat

Jos noutopöydän antimet mahtuu nauttimaan mukavasti pöydän ääressä, vieraat voivat kääriä ankkarullat itse.

keskiviikko 18. marraskuuta 2015 teksti A. Sørensen

Ainekset

6 annosta

6 riisipaperiarkkia
1 ankanrinta
½ retikkaa
½ punakaalia
Kourallinen puolukoita
Nippu ketunleipää tai muuta kirpakkaa yrttiä
Sekalaisia yrttejä

Punajuuridippi

1 iso punajuuri (200 g)
Luomusitruunan mehu ja kuori
4 kardemummankodan siemenet
Merisuolaa ja rouhittua pippuria maun mukaan


Valmistus

  • Paista ankanrinta pannulla, ensin nahkapuolelta 3 minuuttia, käännä liha, lisää lämpöä ja paista toiset 3 minuuttia. Kääri liha folioon vetäytymään ennen leikkaamista.
  • Kuori retikka ja leikkaa siitä ohuita suikaleita mandoliinilla tai kuorimaveitsellä.
  • Laita suikaleet kylmään veteen, niin ne pysyvät rapeina ja mehukkaina ruokailuun asti.
  • Suikaloi punakaali riisipaperiin käärittäväksi sopivan mittaisiksi suikaleiksi.
  • Laita puolukat ja ketunleivät tarjoiluastioihin.
  • Aseta yrtit tarjolle pöytään niin, että vierat voivat itse leikata niistä. Tarjoa esimerkiksi thaibasilikaa, rakuunaa, ananasminttua ja vesikrassia.
  • Keitä punajuuret kypsäksi (15 - 20 minuuttia). Kaada vesi pois ja soseuta punajuuret (tehosekoittimella) tasaiseksi dippitahnaksi yhdessä muiden dippiaineisten kanssa.
  • Aseta dippi tarjolle pieneen kulhoon.
  • Kostuta riisipaperit vesiastiassa, ja aseta yksi riisipaperi kullekin lautaselle.
  • Jokainen voi täyttää paperin itse vihanneksilla ja ankanrinnalla ja kääriä rullaksi.
  • Dippaa rullia punajuuridippiin.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee