Ankka-riisirullat

45 minuuttia
187 kcal

Jos noutopöydän antimet mahtuu nauttimaan mukavasti pöydän ääressä, vieraat voivat kääriä ankkarullat itse.

Ankka-riisirullat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 riisipaperiarkkia
  • ankanrinta
  • ¼ retikkaa
  • ¼ punakaalia
  • ⅓ kourallista puolukoita
  • Nippu ketunleipää tai muuta kirpakkaa yrttiä
  • Sekalaisia yrttejä

Punajuuridippi

  • Punajuuridippi
  • iso punajuuri (200 g)
  • Luomusitruunan mehu ja kuori
  • 1⅓ kardemummankodan siemenet
  • Merisuolaa ja rouhittua pippuria maun mukaan

Valmistus

  • Paista ankanrinta pannulla, ensin nahkapuolelta 3 minuuttia, käännä liha, lisää lämpöä ja paista toiset 3 minuuttia. Kääri liha folioon vetäytymään ennen leikkaamista.

  • Kuori retikka ja leikkaa siitä ohuita suikaleita mandoliinilla tai kuorimaveitsellä.

  • Laita suikaleet kylmään veteen, niin ne pysyvät rapeina ja mehukkaina ruokailuun asti.

  • Suikaloi punakaali riisipaperiin käärittäväksi sopivan mittaisiksi suikaleiksi.

  • Laita puolukat ja ketunleivät tarjoiluastioihin.

  • Aseta yrtit tarjolle pöytään niin, että vierat voivat itse leikata niistä. Tarjoa esimerkiksi thaibasilikaa, rakuunaa, ananasminttua ja vesikrassia.

  • Keitä punajuuret kypsäksi (15 - 20 minuuttia). Kaada vesi pois ja soseuta punajuuret (tehosekoittimella) tasaiseksi dippitahnaksi yhdessä muiden dippiaineisten kanssa.

  • Aseta dippi tarjolle pieneen kulhoon.

  • Kostuta riisipaperit vesiastiassa, ja aseta yksi riisipaperi kullekin lautaselle.

  • Jokainen voi täyttää paperin itse vihanneksilla ja ankanrinnalla ja kääriä rullaksi.

  • Dippaa rullia punajuuridippiin.