Retikka-katkarapusalaatti

Silmänilo, joka vie kielen mennessään: itämaisvaikutteinen retikka-katkarapusalaatti.

maanantai 12. lokakuuta 2015 teksti A. Sørensen

Ainekset

1 annos

200 g retikkaa (eli kiinanretiisiä/valkoretikkaa)
100 g katkarapuja (kuorittuja ja keitettyjä)
3 viipaletta serranokinkkua
½ nippua ruohosipulia
75 g sieniä (mieluiten valkoisia enokitaki ell enokisieniä)
1 muna
1 dl etikkaa
Merisuolaa


Valmistus

  • Kuori ja raasta retikka. Kaada kylmään veteen tarjoiluun asti.
  • Paahda ilmakuivatun kinkun viipaleet uunissa rapeaksi (n. 10 minuuttia 200-asteisessa kiertoilmauunissa). Murskaa kinkku ja sekoita se katkarapujen joukkoon.
  • Huuhtele ja silppua ruohosipuli. Perkaa ja huuhtele sienet.
  • Kypsennä uppomuna: Kuumenna vettä kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan veteen etikka ja suola. Alenna lämpöä niin, että vesi kiehuu enää hiljalleen.
  • Riko muna kuppiin ja kaada se varovasti veteen. Kokoa valkuainen ja keltuainen heti yhteen kahdella lusikalla. Kypsennä 4-5 minuuttia.
  • Asettele kaikki ainekset lautaselle ja peitä retikkaraasteella.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee