Retikka-katkarapusalaatti

25 minuuttia
339 kcal

Silmänilo, joka vie kielen mennessään: itämaisvaikutteinen retikka-katkarapusalaatti.

Retikka-katkarapusalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 400 g retikkaa (eli kiinanretiisiä/valkoretikkaa)
  • 200 g katkarapuja (kuorittuja ja keitettyjä)
  • 6 Viipale serranokinkkua
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 150 g sieniä (mieluiten valkoisia enokitaki ell enokisieniä)
  • 2 muna
  • 2 dl etikkaa
  • Merisuolaa

Valmistus

  • Kuori ja raasta retikka. Kaada kylmään veteen tarjoiluun asti.

  • Paahda ilmakuivatun kinkun viipaleet uunissa rapeaksi (n. 10 minuuttia 200-asteisessa kiertoilmauunissa). Murskaa kinkku ja sekoita se katkarapujen joukkoon.

  • Huuhtele ja silppua ruohosipuli. Perkaa ja huuhtele sienet.

  • Kypsennä uppomuna: Kuumenna vettä kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan veteen etikka ja suola. Alenna lämpöä niin, että vesi kiehuu enää hiljalleen.

  • Riko muna kuppiin ja kaada se varovasti veteen. Kokoa valkuainen ja keltuainen heti yhteen kahdella lusikalla. Kypsennä 4-5 minuuttia.

  • Asettele kaikki ainekset lautaselle ja peitä retikkaraasteella.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background