Retikka-katkarapusalaatti

25 minuuttia
339 kcal

Silmänilo, joka vie kielen mennessään: itämaisvaikutteinen retikka-katkarapusalaatti.

Retikka-katkarapusalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 400 g retikkaa (eli kiinanretiisiä/valkoretikkaa)
  • 200 g katkarapuja (kuorittuja ja keitettyjä)
  • 6 Viipale serranokinkkua
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 150 g sieniä (mieluiten valkoisia enokitaki ell enokisieniä)
  • 2 muna
  • 2 dl etikkaa
  • Merisuolaa

Valmistus

  • Kuori ja raasta retikka. Kaada kylmään veteen tarjoiluun asti.
  • Paahda ilmakuivatun kinkun viipaleet uunissa rapeaksi (n. 10 minuuttia 200-asteisessa kiertoilmauunissa). Murskaa kinkku ja sekoita se katkarapujen joukkoon.
  • Huuhtele ja silppua ruohosipuli. Perkaa ja huuhtele sienet.
  • Kypsennä uppomuna: Kuumenna vettä kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan veteen etikka ja suola. Alenna lämpöä niin, että vesi kiehuu enää hiljalleen.
  • Riko muna kuppiin ja kaada se varovasti veteen. Kokoa valkuainen ja keltuainen heti yhteen kahdella lusikalla. Kypsennä 4-5 minuuttia.
  • Asettele kaikki ainekset lautaselle ja peitä retikkaraasteella.