Retikka-katkarapusalaatti

25 minuuttia
339 kcal

Silmänilo, joka vie kielen mennessään: itämaisvaikutteinen retikka-katkarapusalaatti.

Retikka-katkarapusalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 400 g retikkaa (eli kiinanretiisiä/valkoretikkaa)
  • 200 g katkarapuja (kuorittuja ja keitettyjä)
  • 6 Viipale serranokinkkua
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 150 g sieniä (mieluiten valkoisia enokitaki ell enokisieniä)
  • 2 muna
  • 2 dl etikkaa
  • Merisuolaa

Valmistus

  • Kuori ja raasta retikka. Kaada kylmään veteen tarjoiluun asti.

  • Paahda ilmakuivatun kinkun viipaleet uunissa rapeaksi (n. 10 minuuttia 200-asteisessa kiertoilmauunissa). Murskaa kinkku ja sekoita se katkarapujen joukkoon.

  • Huuhtele ja silppua ruohosipuli. Perkaa ja huuhtele sienet.

  • Kypsennä uppomuna: Kuumenna vettä kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan veteen etikka ja suola. Alenna lämpöä niin, että vesi kiehuu enää hiljalleen.

  • Riko muna kuppiin ja kaada se varovasti veteen. Kokoa valkuainen ja keltuainen heti yhteen kahdella lusikalla. Kypsennä 4-5 minuuttia.

  • Asettele kaikki ainekset lautaselle ja peitä retikkaraasteella.


No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background