Terveellisiä reseptejä Päivällinen Yrttileivi... Yrttileivitetyt pihvit ja valkopapusalaatti 9 tuntia 430 kcal Nuorta nautaa, yrttejä ja valkopapusalaattia. Teksti: KUNTOPLUS 26. tammikuuta 2014 Yrteissä pyöritellyt pihvit ja valkopapusalaatti Yrttileivitetyt pihvit ja valkopapusalaatti Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 50 g valkoisia papuja (kuivapaino; vastaa 200 g liotettuna ja keitettynä) ½ ruukullinen basilikaa ½ ruukullinen sileälehtistä persiljaa ½ ruukullinen minttua 300 g punaisia ja/tai keltaisia kirsikkatomaatteja 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä ½ rkl valkoviinietikkaa ½ valkosipulin kynsi 2 rkl parmesaaniraastetta 2 (vasikan)pihviä à 150 g 2 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä, merisuolaa, mustapippuria Valmistus Huuhtele pavut ja liota niitä runsaassa vedessä 8 tuntia. Keitä papuja 35 minuuttia, jäähdytä. Silppua yrtit. Puolita tomaatit. Sekoita pavut, tomaatit, viidesosa yrteistä, rypsiöljy, etikka, silputtu valkosipuli ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Hiero pihveihin öljyä, mausta ne suolalla ja pippurilla ja paista hetki kuumassa pannussa molemmin puolin, hauduta miedommalla lämmöllä haluamaasi kypsyysasteeseen. Painamalla pintaa sormella tunnistat kypsyysasteen: Pehmeä pihvi on sisältä raaka, mediumkypsä tuntuu joustinpatjalta. Anna pihvien vetäytyä hetki foliossa. Silppua sillä aikaa yrtit. Kierittele pihvit yrttisilpussa. Tarjoa papusalaatin kera. Naudanliha