Yrttileivitetyt pihvit ja valkopapusalaatti

9 tuntia
430 kcal

Nuorta nautaa, yrttejä ja valkopapusalaattia.

Yrteissä pyöritellyt pihvit ja valkopapusalaatti

Yrttileivitetyt pihvit ja valkopapusalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 50 g valkoisia papuja (kuivapaino; vastaa 200 g liotettuna ja keitettynä)
  • ½ ruukullinen basilikaa
  • ½ ruukullinen sileälehtistä persiljaa
  • ½ ruukullinen minttua
  • 300 g punaisia ja/tai keltaisia kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • ½ rkl valkoviinietikkaa
  • ½ valkosipulin kynsi
  • 2 rkl parmesaaniraastetta
  • 2 (vasikan)pihviä à 150 g
  • 2 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä, merisuolaa, mustapippuria

Valmistus

  • Huuhtele pavut ja liota niitä runsaassa vedessä 8 tuntia. Keitä papuja 35 minuuttia, jäähdytä. Silppua yrtit.

  • Puolita tomaatit. Sekoita pavut, tomaatit, viidesosa yrteistä, rypsiöljy, etikka, silputtu valkosipuli ja juustoraaste.

  • Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Hiero pihveihin öljyä, mausta ne suolalla ja pippurilla ja paista hetki kuumassa pannussa molemmin puolin, hauduta miedommalla lämmöllä haluamaasi kypsyysasteeseen. Painamalla pintaa sormella tunnistat kypsyysasteen: Pehmeä pihvi on sisältä raaka, mediumkypsä tuntuu joustinpatjalta.

  • Anna pihvien vetäytyä hetki foliossa. Silppua sillä aikaa yrtit. Kierittele pihvit yrttisilpussa. Tarjoa papusalaatin kera.