Yrteissä pyöritellyt pihvit ja valkopapusalaatti

Yrttileivitetyt pihvit ja valkopapusalaatti

Nuorta nautaa, yrttejä ja valkopapusalaattia.

maanantai 27. tammikuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

100 g valkoisia papuja (kuivapaino; vastaa 200 g liotettuna ja keitettynä)
1 ruukullinen basilikaa
1 ruukullinen sileälehtistä persiljaa
1 ruukullinen minttua
600 g punaisia ja/tai keltaisia kirsikkatomaatteja
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 valkosipulin kynsi
4 rkl parmesaaniraastetta
4 (vasikan)pihviä à 150 g
4 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä, merisuolaa, mustapippuria


  • Huuhtele pavut ja liota niitä runsaassa vedessä 8 tuntia. Keitä papuja 35 minuuttia, jäähdytä. Silppua yrtit.
  • Puolita tomaatit. Sekoita pavut, tomaatit, viidesosa yrteistä, rypsiöljy, etikka, silputtu valkosipuli ja juustoraaste.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.


  • Hiero pihveihin öljyä, mausta ne suolalla ja pippurilla ja paista hetki kuumassa pannussa molemmin puolin, hauduta miedommalla lämmöllä haluamaasi kypsyysasteeseen.

    Painamalla pintaa sormella tunnistat kypsyysasteen: Pehmeä pihvi on sisältä raaka, mediumkypsä tuntuu joustinpatjalta.


  • Anna pihvien vetäytyä hetki foliossa. Silppua sillä aikaa yrtit. Kierittele pihvit yrttisilpussa. Tarjoa papusalaatin kera.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin kohtaan kehossasi olet kaikkein tyytyväisin?


KUNTO PLUS suosittelee