Yrteissä pyöritellyt pihvit ja valkopapusalaatti

Yrttileivitetyt pihvit ja valkopapusalaatti

Nuorta nautaa, yrttejä ja valkopapusalaattia.

maanantai 27. tammikuuta 2014 teksti KUNTOPLUS

Yrttileivitetyt pihvit ja valkopapusalaatti

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Valmistusaika: 40 minuuttia

Aika yhteensä: 9 tuntia

AINEKSET

100 g valkoisia papuja (kuivapaino; vastaa 200 g liotettuna ja keitettynä)

1 ruukullinen basilikaa

1 ruukullinen sileälehtistä persiljaa

1 ruukullinen minttua

600 g punaisia ja/tai keltaisia kirsikkatomaatteja

2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

1 valkosipulin kynsi

4 rkl parmesaaniraastetta

4 (vasikan)pihviä à 150 g

4 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä, merisuolaa, mustapippuria

  • Huuhtele pavut ja liota niitä runsaassa vedessä 8 tuntia. Keitä papuja 35 minuuttia, jäähdytä. Silppua yrtit.
  • Puolita tomaatit. Sekoita pavut, tomaatit, viidesosa yrteistä, rypsiöljy, etikka, silputtu valkosipuli ja juustoraaste.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Hiero pihveihin öljyä, mausta ne suolalla ja pippurilla ja paista hetki kuumassa pannussa molemmin puolin, hauduta miedommalla lämmöllä haluamaasi kypsyysasteeseen.

    Painamalla pintaa sormella tunnistat kypsyysasteen: Pehmeä pihvi on sisältä raaka, mediumkypsä tuntuu joustinpatjalta.

  • Anna pihvien vetäytyä hetki foliossa. Silppua sillä aikaa yrtit. Kierittele pihvit yrttisilpussa. Tarjoa papusalaatin kera.


ravintosisältö/annos

Energiaa: 430 kcal

Proteiinia: 44,5 g

Rasvaa: 18,2 g

Hiilihydraattia: 26,1 g

Kuitua: 7,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee