4 annosta 100 g valkoisia papuja (kuivapaino; vastaa 200 g liotettuna ja keitettynä)
1 ruukullinen basilikaa
1 ruukullinen sileälehtistä persiljaa
1 ruukullinen minttua
600 g punaisia ja/tai keltaisia kirsikkatomaatteja
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 valkosipulin kynsi
4 rkl parmesaaniraastetta
4 (vasikan)pihviä à 150 g
4 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä, merisuolaa, mustapippuria
- Huuhtele pavut ja liota niitä runsaassa vedessä 8 tuntia. Keitä papuja 35 minuuttia, jäähdytä. Silppua yrtit.
- Puolita tomaatit. Sekoita pavut, tomaatit, viidesosa yrteistä, rypsiöljy, etikka, silputtu valkosipuli ja juustoraaste.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Hiero pihveihin öljyä, mausta ne suolalla ja pippurilla ja paista hetki kuumassa pannussa molemmin puolin, hauduta miedommalla lämmöllä haluamaasi kypsyysasteeseen.
Painamalla pintaa sormella tunnistat kypsyysasteen: Pehmeä pihvi on sisältä raaka, mediumkypsä tuntuu joustinpatjalta.
- Anna pihvien vetäytyä hetki foliossa. Silppua sillä aikaa yrtit. Kierittele pihvit yrttisilpussa. Tarjoa papusalaatin kera.