Suklaista vasikkaa, pinaattia ja valkoisia papuja

Suklaalla maustettu nyhtövasikka valkoisten papujen kanssa on yhdysvaltalainen suosikki.

maanantai 9. joulukuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

2 annosta
50 g valkoisia papuja (keitettynä 100 g)
½ kg vasikanfileetä
Ekstra neitsytoliiviöljyä
20 g tummaa suklaata (85 %)


Maustetahna

1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl paprikajauhetta
1 tl katajanmarjoja
½ tl chilihiutaleita
2 tl raakalakritsijauhetta
½ tl muskottia
1 tl merisuolaa
Mustapippuria myllystä

Lisukkeet

100 g tuoretta pinaattia
2 palsternakkaa
2 kevätsipulia
1 pieni kourallinen basilikaa


Kastike

1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 tl karkeaa sinappia
1 rkl omenaviinietikkaa


  • Liota papuja yön yli. Heitä liotusvesi pois ja huuhtele pavut hyvin. Keitä niitä noin 35 minuuttia. Kun pavut ovat melkein kypsiä, lisää suola.
  • Leikkaa liha viipaleiksi ja ruskista ne nopeasti.
  • Laita mausteet ja suola mortteliin ja jauha ne tahnamaiseksi.
  • Levitä tahna lihaviipaleiden päälle ja laita uunivuokaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla.
  • Kypsennä lihaa 120-asteisessa uunissa 4 tuntia. Poista alumiinifolio viimeisen tunnin ajaksi.
  • Huuhtele pinaatti ja linkoa se kuivaksi. Kuori ja leikkaa palsternakat tangoiksi. Pirskota tankojen päälle hieman oliiviöljyä ja kypsennä pannulla. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi.
  • Ota lihaviipaleet uunista ja rouhi suklaa lihaviipaleiden päälle.
  • Revi lihapalat suupaloiksi kahden haarukan avulla.
  • Asettele lihapalat, pinaatti, pavut, palsternakat, kevätsipuli ja basilika tarjolle.
  • Sekoita kastike, mausta suolalla ja pippurilla ja nauti annoksen kera.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee