Suklaista vasikkaa, pinaattia ja valkoisia papuja

9 tuntia
730 kcal

Suklaalla maustettu nyhtövasikka valkoisten papujen kanssa on yhdysvaltalainen suosikki.

Suklaista vasikkaa, pinaattia ja valkoisia papuja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 50 g valkoisia papuja (keitettynä 100 g)
  • ½ kg vasikanfileetä
  • Ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 20 g tummaa suklaata (85 %)

Maustetahna

  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl katajanmarjoja
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 2 tl raakalakritsijauhetta
  • ½ tl muskottia
  • 1 tl merisuolaa
  • Mustapippuria myllystä

Lisukkeet

  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 2 palsternakkaa
  • 2 kevätsipulia
  • 1 kourallista basilikaa

Kastike

  • 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 tl karkeaa sinappia
  • 1 rkl omenaviinietikkaa

Valmistus

  • Liota papuja yön yli. Heitä liotusvesi pois ja huuhtele pavut hyvin. Keitä niitä noin 35 minuuttia. Kun pavut ovat melkein kypsiä, lisää suola.

  • Leikkaa liha viipaleiksi ja ruskista ne nopeasti.

  • Laita mausteet ja suola mortteliin ja jauha ne tahnamaiseksi.

  • Levitä tahna lihaviipaleiden päälle ja laita uunivuokaan. Peitä vuoka alumiinifoliolla.

  • Kypsennä lihaa 120-asteisessa uunissa 4 tuntia. Poista alumiinifolio viimeisen tunnin ajaksi.

  • Huuhtele pinaatti ja linkoa se kuivaksi. Kuori ja leikkaa palsternakat tangoiksi. Pirskota tankojen päälle hieman oliiviöljyä ja kypsennä pannulla. Leikkaa kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi.

  • Ota lihaviipaleet uunista ja rouhi suklaa lihaviipaleiden päälle.

  • Revi lihapalat suupaloiksi kahden haarukan avulla.

  • Asettele lihapalat, pinaatti, pavut, palsternakat, kevätsipuli ja basilika tarjolle.

  • Sekoita kastike, mausta suolalla ja pippurilla ja nauti annoksen kera.