Punakaali-juures-appelsiinisalaatti

65 minuuttia

Tämä punakaalisalaatin resepti on superherkullinen – ja myös superhelppo toteuttaa.

Punakaalisalaatti on paitsi herkullista myös superterveellistä. Lämmin salaatti on mainio lisuke myös joulupöytään.

Tämä punakaalisalaatin resepti on superherkullinen – ja myös superhelppo toteuttaa.

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g punakaalia
  • ½ pieni punasipuli
  • 1 rkl persiljaa
  • ½ rkl omenaviinietikkaa
  • ½ tl dijoninsinappia
  • ½ tl hunajaa
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • merisuolaa ja pippuria
  • 2 juuripersiljaa tai 2
  • palsternakkaa
  • 1 appelsiinia
  • 25 g manteleita
  • 2 viipaletta leipää

Valmistus

  • Leikkaa punakaali ja kuorittu punasipuli mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.

  • Sekoita hienonnettu persilja suikaleiden joukkoon.

  • Sekoita keskenäänv omenaviinietikka, dijoninsinappi, hunaja ja oliiviöljy. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

  • Sekoita kastike salaatin joukkoon.

  • Kuori juuripersiljat tai palsternakat ja leikkaa ne pitkiksi tangoiksi.

  • Sekoita oliiviöljy juurestankojen joukkoon ja mausta ne suolalla sekä pippurilla. Levitä juurestangot leivinpaperin päälle pellille ja paista niitä 200-asteisessa uunissa 20 min.

  • Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Ota appelsiineista valuva mehu talteen ja kaada se salaatin joukkoon.

  • Paahda mantelit kuivassa pannussa ja anna niiden jäähtyä.

  • Levitä juurestangot, appelsiininlohkot ja mantelit punakaalisalaatin päälle. Tarjoa salaatti leivän kanssa.