Punajuurisalaatti

Maukas, värikäs alkuruoka tai lisuke.

perjantai 11. lokakuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

Punajuurisalaatti

2 personer

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

Valmistusaineet

1 iso punajuuri (n. 250 g)

1 raidallinen punajuuri

50 g hasselpähkinöitä

1 tl pähkinäöljyä

1 rkl omenaviinietikkaa

6 sitruunatimjamin oksaa

suolaa, mustapippuria

Lisäksi

Täysjyväleipää

Valmistus

  • Kuori punajuuri ja lohko se. Keitä palaset kevyesti suolatussa vedessä.
  • Soseuta punajuuri keitinvesitilkan kanssa, lisää joukkoon hieman etikkaa, suolaa ja pippuria.
  • Levitä sose lautasille. Rouhi tai raasta pähkinät. Kuori raidallinen punajuuri ja tee siitä lastuja perunankuorimaveitsellä.
  • Ripottele sosepedille timjamia ja pähkinärouhetta, ja asettele lastut päälle.
  • Pirskottele pinnalle etikkaa ja öljyä, mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Tarjoa alkuruokana tai lisukkeena.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 422 kcal

Proteiinia: 11,8 g

Rasvaa: 18,1 g

Hiilihydraattia: 58,1 g

Kuitua: 9,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee