Punajuurisalaatti

30 minuuttia
422 kcal

Maukas, värikäs alkuruoka tai lisuke.

Punajuurisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 personer

Valmistusaineet

  • 1 iso punajuuri (n. 250 g)
  • 1 raidallinen punajuuri
  • 50 g hasselpähkinöitä
  • 1 tl pähkinäöljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 6 sitruunatimjamin oksaa
  • suolaa, mustapippuria

Lisäksi

  • Täysjyväleipää

Valmistus

  • Kuori punajuuri ja lohko se. Keitä palaset kevyesti suolatussa vedessä.

  • Soseuta punajuuri keitinvesitilkan kanssa, lisää joukkoon hieman etikkaa, suolaa ja pippuria.

  • Levitä sose lautasille. Rouhi tai raasta pähkinät. Kuori raidallinen punajuuri ja tee siitä lastuja perunankuorimaveitsellä.

  • Ripottele sosepedille timjamia ja pähkinärouhetta, ja asettele lastut päälle.

  • Pirskottele pinnalle etikkaa ja öljyä, mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Tarjoa alkuruokana tai lisukkeena.