Punajuuri-kikherne-fetasalaatti

45 minuuttia
590 kcal

Salaatista saa vähällä vaivalla niin ruokaisan, että se käy aterian pääruuasta. Kokeile vaikkapa hyvin nälkää pitäviä kikherneitä.

Punajuuri-kikherne-fetasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Punajuuri-kikherne-fetasalaatti

  • 350 g juureksia, esimerkiksi punajuurta, porkkanaa, palsternakkaa ja/tai juuriselleriä
  • 1½ rkl oliiviöljyä
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ rasia kikherneitä
  • ½ tl paprikaa
  • 100 g lehtipinaattia
  • 40 g fetaa

Vinegretti:

  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 2 rkl oliiviöljyä

Persiljahummus:

  • ½ rasia kikherneitä
  • 1 rkl silputtua lehtipersiljaa
  • ½ rkl tahinitahnaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 kynsi valkosipulinkynsi
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • sitruunamehua
  • 1 tl chilihiutaleita

Valmistus:

  • Kuori ja kuutioi juurekset, pyöräytä öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla, kaada leivinpaperille ja kypsennä 180 asteessa noin 35 minuuttia. Sekoita pari kertaa kypsentämisen aikana.
  • Mausta puoli tölkillistä kikherneitä paprikalla, suolalla ja pippurilla. Paahda pannulla 5–7 minuuttia. Sekoittele, etteivät ne pala pohjaan.
  • Vispaa hunaja, sinappi ja öljy kastikkeeksi.
  • Soseuta hummuksen ainekset. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Lusikoi hummus pieneen astiaan ja ripottele chilihiutaleita päälle.
  • Levitä pinaatti vadille, lisää juurekset ja paahdetut kikherneet. Murustele feta päälle.
  • Tarjoa salaatin kanssa.

VINKKI Lisää punajuuri vasta viimeisenä, muuten se värjää koko salaatin.