350
g
juureksia, esimerkiksi punajuurta, porkkanaa, palsternakkaa ja/tai juuriselleriä
1½
rkl
oliiviöljyä
½
tl
merisuolaa
mustapippuria
½
tlk
kikherneitä
½
tl
paprikaa
100
g
lehtipinaattia
40
g
fetaa
Vinegretti:
1
tl
juoksevaa hunajaa
1
tl
dijoninsinappia
2
rkl
oliiviöljyä
Persiljahummus:
½
tlk
kikherneitä
1
rkl
silputtua lehtipersiljaa
½
rkl
tahinitahnaa
1
tl
juustokuminaa
1
kynsi
valkosipulinkynsi
2
rkl
vettä
1
rkl
oliiviöljyä
sitruunamehua
1
tl
chilihiutaleita
Valmistus:
Kuori ja kuutioi juurekset, pyöräytä öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla, kaada leivinpaperille ja kypsennä 180 asteessa noin 35 minuuttia. Sekoita pari kertaa kypsentämisen aikana.
Mausta puoli tölkillistä kikherneitä paprikalla, suolalla ja pippurilla. Paahda pannulla 5–7 minuuttia. Sekoittele, etteivät ne pala pohjaan.
Vispaa hunaja, sinappi ja öljy kastikkeeksi.
Soseuta hummuksen ainekset. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Lusikoi hummus pieneen astiaan ja ripottele chilihiutaleita päälle.
Levitä pinaatti vadille, lisää juurekset ja paahdetut kikherneet. Murustele feta päälle.
Tarjoa salaatin kanssa.
VINKKI Lisää punajuuri vasta viimeisenä, muuten se värjää koko salaatin.