Scampin- eli meriravunpyrstöjä ohrahelmi- ja kasvispedillä

1 tunti

Meriravut eli scampit ovat yksi Pohjanmeren maukkaimpia antimia.

Scampin- eli meriravunpyrstöjä ohrahelmi- ja kasvispedillä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 kg scampin- eli meriravunpyrstöjä (tai jokiravunpyrstöjä)
  • nippu tilliä
  • 1 luomusitruunaa
  • merisuolaa
  • 50 g ohrahelmiä
  • ½ kukkakaali
  • ½ parsakaali
  • 50 g taite- tai leikkopapuja
  • 50 g tuoreena silvittyjä herneitä tai pieniä pakasteherneitä
  • tuoreita herneenversoja tai persiljaa

Kastike

  • 1½ dl skyriä, rahkaa tai kevytkermaviiliä
  • 1½ rkl majoneesia
  • 1 valkosipulin kynttä
  • nippu ruohosipulia
  • pieni nippu tilliä
  • sitruunamehua
  • suolaa, mustapippuria

Valmistus

  • Viillä jokainen pyrstö terävällä veitsellä selkäpuolelta auki ja poista suoli.
  • Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi ja lisää siihen suolaa, tilliä ja yksi sitruuna halkaistuna.
  • Lisää scampinpyrstöt ja anna kiehua 1 minuutti.
  • Nosta kattila liedeltä ja anna sen seistä 10 minuuttia. Kaada vesi pois, anna scampinpyrstöjen jäähtyä.
  • Kypsennä ohrahelmet ja anna jäähtyä.
  • Leikkaa kukka- ja parsakaalista 4 hyvin ohutta viipaletta.
  • Pane ne jääkylmään veteen. Jos käytät leikkopapuja, poista säikeet, pane pavut kulhoon ja pirskottele niille rypsiöljyä ja ripaus suolaa.
  • Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna kypsyä 5 minuuttia. Lisää herneet viimeiseksi minuutiksi. Siivilöi vesi pois ja leikkaa pavut pitkittäin. Valuta kukka- ja parsakaalisuikaleet.
  • Leikkaa sitruuna ensin kahtia, sitten ohuiksi viipaleiksi. Asettele ainekset tarjolle, koristele herneenversoilla tai persiljalla ja tarjoa kastikkeen kera.