Scampin- eli meriravunpyrstöjä ohrahelmi- ja kasvispedillä
Meriravut eli scampit ovat yksi Pohjanmeren maukkaimpia antimia.
Meriravut eli scampit ovat yksi Pohjanmeren maukkaimpia antimia.
Viillä jokainen pyrstö terävällä veitsellä selkäpuolelta auki ja poista suoli.
Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi ja lisää siihen suolaa, tilliä ja yksi sitruuna halkaistuna.
Lisää scampinpyrstöt ja anna kiehua 1 minuutti.
Nosta kattila liedeltä ja anna sen seistä 10 minuuttia. Kaada vesi pois, anna scampinpyrstöjen jäähtyä.
Kypsennä ohrahelmet ja anna jäähtyä.
Leikkaa kukka- ja parsakaalista 4 hyvin ohutta viipaletta.
Pane ne jääkylmään veteen. Jos käytät leikkopapuja, poista säikeet, pane pavut kulhoon ja pirskottele niille rypsiöljyä ja ripaus suolaa.
Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna kypsyä 5 minuuttia. Lisää herneet viimeiseksi minuutiksi. Siivilöi vesi pois ja leikkaa pavut pitkittäin. Valuta kukka- ja parsakaalisuikaleet.
Leikkaa sitruuna ensin kahtia, sitten ohuiksi viipaleiksi. Asettele ainekset tarjolle, koristele herneenversoilla tai persiljalla ja tarjoa kastikkeen kera.