Scampin- eli meriravunpyrstöjä ohrahelmi- ja kasvispedillä

Meriravut eli scampit ovat yksi Pohjanmeren maukkaimpia antimia.

maanantai 21. syyskuuta 2015 teksti A. Larsen

(4 annosta)
2 kg scampin- eli meriravunpyrstöjä (tai jokiravunpyrstöjä)
nippu tilliä
2 luomusitruunaa
merisuolaa
100 g ohrahelmiä
1 kukkakaali
1 parsakaali
100 g taite- tai leikkopapuja
100 g tuoreena silvittyjä herneitä tai pieniä pakasteherneitä
tuoreita herneenversoja tai persiljaa


Kastike

3 dl skyriä, rahkaa tai kevytkermaviiliä
3 rkl majoneesia
2 valkosipulin kynttä
nippu ruohosipulia
pieni nippu tilliä
sitruunamehua
suolaa, mustapippuria

  • Viillä jokainen pyrstö terävällä veitsellä selkäpuolelta auki ja poista suoli.
  • Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi ja lisää siihen suolaa, tilliä ja yksi sitruuna halkaistuna.
  • Lisää scampinpyrstöt ja anna kiehua 1 minuutti.
  • Nosta kattila liedeltä ja anna sen seistä 10 minuuttia. Kaada vesi pois, anna scampinpyrstöjen jäähtyä.
  • Kypsennä ohrahelmet ja anna jäähtyä.
  • Leikkaa kukka- ja parsakaalista 4 hyvin ohutta viipaletta.
  • Pane ne jääkylmään veteen. Jos käytät leikkopapuja, poista säikeet, pane pavut kulhoon ja pirskottele niille rypsiöljyä ja ripaus suolaa.
  • Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna kypsyä 5 minuuttia. Lisää herneet viimeiseksi minuutiksi. Siivilöi vesi pois ja leikkaa pavut pitkittäin. Valuta kukka- ja parsakaalisuikaleet.
  • Leikkaa sitruuna ensin kahtia, sitten ohuiksi viipaleiksi. Asettele ainekset tarjolle, koristele herneenversoilla tai persiljalla ja tarjoa kastikkeen kera.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee