Scampin- eli meriravunpyrstöjä ohrahelmi- ja kasvispedillä

Meriravut eli scampit ovat yksi Pohjanmeren maukkaimpia antimia.

maanantai 21. syyskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

(4 annosta)
2 kg scampin- eli meriravunpyrstöjä (tai jokiravunpyrstöjä)
nippu tilliä
2 luomusitruunaa
merisuolaa
100 g ohrahelmiä
1 kukkakaali
1 parsakaali
100 g taite- tai leikkopapuja
100 g tuoreena silvittyjä herneitä tai pieniä pakasteherneitä
tuoreita herneenversoja tai persiljaa


Kastike

3 dl skyriä, rahkaa tai kevytkermaviiliä
3 rkl majoneesia
2 valkosipulin kynttä
nippu ruohosipulia
pieni nippu tilliä
sitruunamehua
suolaa, mustapippuria

  • Viillä jokainen pyrstö terävällä veitsellä selkäpuolelta auki ja poista suoli.
  • Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi ja lisää siihen suolaa, tilliä ja yksi sitruuna halkaistuna.
  • Lisää scampinpyrstöt ja anna kiehua 1 minuutti.
  • Nosta kattila liedeltä ja anna sen seistä 10 minuuttia. Kaada vesi pois, anna scampinpyrstöjen jäähtyä.
  • Kypsennä ohrahelmet ja anna jäähtyä.
  • Leikkaa kukka- ja parsakaalista 4 hyvin ohutta viipaletta.
  • Pane ne jääkylmään veteen. Jos käytät leikkopapuja, poista säikeet, pane pavut kulhoon ja pirskottele niille rypsiöljyä ja ripaus suolaa.
  • Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna kypsyä 5 minuuttia. Lisää herneet viimeiseksi minuutiksi. Siivilöi vesi pois ja leikkaa pavut pitkittäin. Valuta kukka- ja parsakaalisuikaleet.
  • Leikkaa sitruuna ensin kahtia, sitten ohuiksi viipaleiksi. Asettele ainekset tarjolle, koristele herneenversoilla tai persiljalla ja tarjoa kastikkeen kera.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee