Kvinoa-punajuuripuuro

Tämä lounas- tai päivällisannos nautitaan paistetun munan ja paahdetun parmankinkun kaverina. Tälle puurolle sopii myös kutsumanimi "punajuuritto", kun sitä tarjoaa pääruuan lisukkeena.

perjantai 9. lokakuuta 2015 teksti M. Kristensen

Punajuuripuuro

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 30 minuuttia

Aika yhteensä: 40 minuuttia

AINEKSET

2 sipulia

3 valkosipulinkynttä

500 g punajuuria

1 rkl oliiviöljyä

2 rkl tuoretta timjamia

1 kourallinen lehtipersiljaa

1 tl kasvisliemijauhetta

2 dl punajuurimehua

1 dl kvinoaa

1,5 dl raejuustoa

1 tl merisuolaa

Pinnalle

2 viipaletta parmankinkkua

2 munaa

½ tl voita paistamiseen

Tuoretta timjamia

Valmistus

  • Silppua sipuli ja valkosipuli ja pilko punajuuret pieniksi kuutioiksi, kuumenna öljy padassa ja kuullota kasviksia 5 min.
  • Lisää yrtit, kasvisliemijauhe, punajuurimehu ja kvinoa.
  • Anna kiehua 15-20 min, ja kääntele lopuksi joukkoon raejuusto. Mausta suolalla.
  • Paista kinkkuviipaleita 175-asteisessa uunissa 10 min (rapeaksi).
  • Paista kananmunat voissa (3 min).
  • Annostele puuro kulhoihin ja asettele annoksiin muna, kinkku ja timjami.


ravintosisältö/annos

Energiaa: 539,5 kcal

Proteiinia: 31 g

Rasvaa: 14 g

Hiilihydraattia: 76,5 g

Kuitua: 8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee