Kvinoa-punajuuripuuro aamiaiselle tai punajuurittona lisukkeeksi

40 minuuttia
539,5 kcal

Tämä lounas- tai päivällisannos nautitaan paistetun munan ja paahdetun parmankinkun kaverina. Tälle puurolle sopii myös kutsumanimi "punajuuritto", kun sitä tarjoaa pääruuan lisukkeena.

Punajuuripuuro

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 500 g punajuuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 1 kourallista lehtipersiljaa
  • 1 tl kasvisliemijauhetta
  • 2 dl punajuurimehua
  • 1 dl kvinoaa
  • 1 dl raejuustoa
  • 1 tl merisuolaa

Pinnalle

  • 2 viipaletta parmankinkkua
  • 2 munaa
  • ½ tl voita paistamiseen
  • Tuoretta timjamia

Valmistus

  • Silppua sipuli ja valkosipuli ja pilko punajuuret pieniksi kuutioiksi, kuumenna öljy padassa ja kuullota kasviksia 5 min.
  • Lisää yrtit, kasvisliemijauhe, punajuurimehu ja kvinoa.
  • Anna kiehua 15-20 min, ja kääntele lopuksi joukkoon raejuusto. Mausta suolalla.
  • Paista kinkkuviipaleita 175-asteisessa uunissa 10 min (rapeaksi).
  • Paista kananmunat voissa (3 min).
  • Annostele puuro kulhoihin ja asettele annoksiin muna, kinkku ja timjami.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background