Kvinoa-punajuuripuuro aamiaiselle tai punajuurittona lisukkeeksi

40 minuuttia
539,5 kcal

Tämä lounas- tai päivällisannos nautitaan paistetun munan ja paahdetun parmankinkun kaverina. Tälle puurolle sopii myös kutsumanimi "punajuuritto", kun sitä tarjoaa pääruuan lisukkeena.

Punajuuripuuro

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 500 g punajuuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 1 kourallista lehtipersiljaa
  • 1 tl kasvisliemijauhetta
  • 2 dl punajuurimehua
  • 1 dl kvinoaa
  • 1 dl raejuustoa
  • 1 tl merisuolaa

Pinnalle

  • 2 viipaletta parmankinkkua
  • 2 munaa
  • ½ tl voita paistamiseen
  • Tuoretta timjamia

Valmistus

  • Silppua sipuli ja valkosipuli ja pilko punajuuret pieniksi kuutioiksi, kuumenna öljy padassa ja kuullota kasviksia 5 min.
  • Lisää yrtit, kasvisliemijauhe, punajuurimehu ja kvinoa.
  • Anna kiehua 15-20 min, ja kääntele lopuksi joukkoon raejuusto. Mausta suolalla.
  • Paista kinkkuviipaleita 175-asteisessa uunissa 10 min (rapeaksi).
  • Paista kananmunat voissa (3 min).
  • Annostele puuro kulhoihin ja asettele annoksiin muna, kinkku ja timjami.