Kvinoa-punajuuripuuro

Tämä lounas- tai päivällisannos nautitaan paistetun munan ja paahdetun parmankinkun kaverina. Tälle puurolle sopii myös kutsumanimi "punajuuritto", kun sitä tarjoaa pääruuan lisukkeena.

perjantai 9. lokakuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Punajuuripuuro

2 annosta

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
500 g punajuuria
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl tuoretta timjamia
1 kourallinen lehtipersiljaa
1 tl kasvisliemijauhetta
2 dl punajuurimehua
1 dl kvinoaa
1,5 dl raejuustoa
1 tl merisuolaa

Pinnalle

2 viipaletta parmankinkkua
2 munaa
½ tl voita paistamiseen
Tuoretta timjamia


Valmistus

  • Silppua sipuli ja valkosipuli ja pilko punajuuret pieniksi kuutioiksi, kuumenna öljy padassa ja kuullota kasviksia 5 min.
  • Lisää yrtit, kasvisliemijauhe, punajuurimehu ja kvinoa.
  • Anna kiehua 15-20 min, ja kääntele lopuksi joukkoon raejuusto. Mausta suolalla.
  • Paista kinkkuviipaleita 175-asteisessa uunissa 10 min (rapeaksi).
  • Paista kananmunat voissa (3 min).
  • Annostele puuro kulhoihin ja asettele annoksiin muna, kinkku ja timjami.


Kaurapuuro on edullista pikaruokaa - ja lisäksi superterveellistä! Kerromme terveysvaikutuksista ja annamme parhaat vinkit puuron tuunaamiseen.  

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin kohtaan kehossasi olet kaikkein tyytyväisin?


KUNTO PLUS suosittelee