Paistettua ahventa ja rakuunamajoneesia
1 annos
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 35 minuuttia
Aika yhteensä: 45 minuuttia
1 tl majoneesia
2 rkl ruuanlaittojogurttia
2 tl tuoretta rakuunaa silputtuna
¼ sitruunan raastettu kuori ja mehu
200 g juuriselleriä
1 tl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
130 g (nahallisia) ahvenfileitä
200 g herneenpalkoja
50 g täysjyväleipää
Valmistus
Sekoita majoneesin joukkoon jogurtti, hienonnettu rakuuna sekä puolet raastetusta sitruunankuoresta ja sitruunamehusta. Mausta seos suolalla ja pane jääkaappiin.
Kuori ja kuutioi juuriselleri. Kierittele sellerikuutiot öljyssä ja mausta ne suolalla sekä pippurilla. Paista sellerikuutioita 210-asteisessa uunissa 35 min.
Mausta ahven suolalla ja pippurilla sekä sitruunankuoriraasteella. Kuumenna pari tippaa öljyä pinnoitetussa paistinpannussa, lisää ahvenfileet ja paista (ensin nahkapuolelta) 4 min. Käännä ja jatka paistamista 1 min. Kaada loput sitruunamehusta pannulle.
Kiehauta herneenpalot. Annostele kala, herneenpalot ja paistetut sellerikuutiot sekä majoneesi lautaselle. Nauti täysjyväleivän kanssa.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 561 kcal
Proteiinia: 41 g
Rasvaa: 21 g
Kuitua: 16 g