Paistettua ahventa ja rakuunamajoneesia

Lounas

keskiviikko 28. syyskuuta 2011 teksti KUNTOPLUS

Paistettua ahventa ja rakuunamajoneesia

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 35 minuuttia

Aika yhteensä: 45 minuuttia

AINEKSET

1 tl majoneesia

2 rkl ruuanlaittojogurttia

2 tl tuoretta rakuunaa silputtuna

¼ sitruunan raastettu kuori ja mehu

200 g juuriselleriä

1 tl oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

130 g (nahallisia) ahvenfileitä

200 g herneenpalkoja

50 g täysjyväleipää

Valmistus

Sekoita majoneesin joukkoon jogurtti, hienonnettu rakuuna sekä puolet raastetusta sitruunankuoresta ja sitruunamehusta. Mausta seos suolalla ja pane jääkaappiin.

Kuori ja kuutioi juuriselleri. Kierittele sellerikuutiot öljyssä ja mausta ne suolalla sekä pippurilla. Paista sellerikuutioita 210-asteisessa uunissa 35 min.

Mausta ahven suolalla ja pippurilla sekä sitruunankuoriraasteella. Kuumenna pari tippaa öljyä pinnoitetussa paistinpannussa, lisää ahvenfileet ja paista (ensin nahkapuolelta) 4 min. Käännä ja jatka paistamista 1 min. Kaada loput sitruunamehusta pannulle.

Kiehauta herneenpalot. Annostele kala, herneenpalot ja paistetut sellerikuutiot sekä majoneesi lautaselle. Nauti täysjyväleivän kanssa.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 561 kcal

Proteiinia: 41 g

Rasvaa: 21 g

Kuitua: 16 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee