Paistettua ahventa ja rakuunamajoneesia

45 minuuttia
561 kcal

Lounas

Paistettua ahventa ja rakuunamajoneesia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 2 tl majoneesia
  • 4 rkl ruuanlaittojogurttia
  • 4 tl tuoretta rakuunaa silputtuna
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 400 g juuriselleriä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 260 g (nahallisia) ahvenfileitä
  • 400 g herneenpalkoja
  • 100 g täysjyväleipää

Valmistus

Sekoita majoneesin joukkoon jogurtti, hienonnettu rakuuna sekä puolet raastetusta sitruunankuoresta ja sitruunamehusta. Mausta seos suolalla ja pane jääkaappiin.

Kuori ja kuutioi juuriselleri. Kierittele sellerikuutiot öljyssä ja mausta ne suolalla sekä pippurilla. Paista sellerikuutioita 210-asteisessa uunissa 35 min.

Mausta ahven suolalla ja pippurilla sekä sitruunankuoriraasteella. Kuumenna pari tippaa öljyä pinnoitetussa paistinpannussa, lisää ahvenfileet ja paista (ensin nahkapuolelta) 4 min. Käännä ja jatka paistamista 1 min. Kaada loput sitruunamehusta pannulle.

Kiehauta herneenpalot. Annostele kala, herneenpalot ja paistetut sellerikuutiot sekä majoneesi lautaselle. Nauti täysjyväleivän kanssa.