Oranssi rapusalaatti

40 minuuttia
506 kcal

Lähi-idän mausteet ja värit suloisessa salaatissa.

Oranssi rapusalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 400 g porkkanaa
  • Puolen appelsiinin mehu
  • 200 g ravunlihaa
  • 4 kivellistä hedelmää (persikkaa, aprikoosia, nektariinia, luumua – mieluiten monta lajia)
  • 6 rkl harissaa tai muuta chilitahnaa
  • 6 rkl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl tahinia
  • 4 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistus

  • Kuori porkkanat ja silppua ne tehosekoittimella. Mausta appelsiinimehulla.
  • Pese ja halkaiset hedelmät, poista kivet ja levitä hedelmänpuolikkaat uunipellille.
  • Pane joka puolikkaalle nokare harissaa ja paista niitä 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes chilitahna on karamellisoitunut hedelmiin.
  • Anna hedelmien jäähtyä ja leikkaa ne sitten lohkoiksi. Käytä pellille valunut hedelmämehu kastikkeessa.
  • Sekoita kastike jogurtista, tahinista ja hedelmämehusta. Vatkaa ainekset niin voimakkaasti yhteen, ettei kastike juoksetu.
  • Paahda seesaminsiemeniä kuumahkolla pannulla, kunnes ne alkavat poksua.
  • Levitä lautaselle jogurttikastikketta, asettele lautaselle hedelmät ja ravunliha ja ripottele päälle seesaminsiemenet.
  • Peitä ihanuus porkkanasilpulla.