Oranssi rapusalaatti

40 minuuttia
506 kcal

Lähi-idän mausteet ja värit suloisessa salaatissa.

Oranssi rapusalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 400 g porkkanaa
  • Puolen appelsiinin mehu
  • 200 g ravunlihaa
  • 4 kivellistä hedelmää (persikkaa, aprikoosia, nektariinia, luumua – mieluiten monta lajia)
  • 6 rkl harissaa tai muuta chilitahnaa
  • 6 rkl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl tahinia
  • 4 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistus

  • Kuori porkkanat ja silppua ne tehosekoittimella. Mausta appelsiinimehulla.

  • Pese ja halkaiset hedelmät, poista kivet ja levitä hedelmänpuolikkaat uunipellille.

  • Pane joka puolikkaalle nokare harissaa ja paista niitä 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes chilitahna on karamellisoitunut hedelmiin.

  • Anna hedelmien jäähtyä ja leikkaa ne sitten lohkoiksi. Käytä pellille valunut hedelmämehu kastikkeessa.

  • Sekoita kastike jogurtista, tahinista ja hedelmämehusta. Vatkaa ainekset niin voimakkaasti yhteen, ettei kastike juoksetu.

  • Paahda seesaminsiemeniä kuumahkolla pannulla, kunnes ne alkavat poksua.

  • Levitä lautaselle jogurttikastikketta, asettele lautaselle hedelmät ja ravunliha ja ripottele päälle seesaminsiemenet.

  • Peitä ihanuus porkkanasilpulla.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background