Oranssi rapusalaatti

Lähi-idän mausteet ja värit suloisessa salaatissa.

maanantai 12. lokakuuta 2015 teksti A. Sørensen

Ainekset

1 annos

200 g porkkanaa
Puolen appelsiinin mehu
100 g ravunlihaa
2-3 kivellistä hedelmää (persikkaa, aprikoosia, nektariinia, luumua – mieluiten monta lajia)
3 rkl harissaa tai muuta chilitahnaa
3 rkl maustamatonta jogurttia
1 rkl tahinia
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä


Valmistus

  • Kuori porkkanat ja silppua ne tehosekoittimella. Mausta appelsiinimehulla.
  • Pese ja halkaiset hedelmät, poista kivet ja levitä hedelmänpuolikkaat uunipellille.
  • Pane joka puolikkaalle nokare harissaa ja paista niitä 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes chilitahna on karamellisoitunut hedelmiin.
  • Anna hedelmien jäähtyä ja leikkaa ne sitten lohkoiksi. Käytä pellille valunut hedelmämehu kastikkeessa.
  • Sekoita kastike jogurtista, tahinista ja hedelmämehusta. Vatkaa ainekset niin voimakkaasti yhteen, ettei kastike juoksetu.
  • Paahda seesaminsiemeniä kuumahkolla pannulla, kunnes ne alkavat poksua.
  • Levitä lautaselle jogurttikastikketta, asettele lautaselle hedelmät ja ravunliha ja ripottele päälle seesaminsiemenet.
  • Peitä ihanuus porkkanasilpulla.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee