Terveellisiä reseptejä Päivällinen Oranssi ra... Oranssi rapusalaatti 40 minuuttia 506 kcal Lähi-idän mausteet ja värit suloisessa salaatissa. Teksti: Augusta Sørensen 11. lokakuuta 2015 Oranssi rapusalaatti Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annos 400 g porkkanaa Puolen appelsiinin mehu 200 g ravunlihaa 4 kivellistä hedelmää (persikkaa, aprikoosia, nektariinia, luumua – mieluiten monta lajia) 6 rkl harissaa tai muuta chilitahnaa 6 rkl maustamatonta jogurttia 2 rkl tahinia 4 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä Valmistus Kuori porkkanat ja silppua ne tehosekoittimella. Mausta appelsiinimehulla. Pese ja halkaiset hedelmät, poista kivet ja levitä hedelmänpuolikkaat uunipellille. Pane joka puolikkaalle nokare harissaa ja paista niitä 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia eli kunnes chilitahna on karamellisoitunut hedelmiin. Anna hedelmien jäähtyä ja leikkaa ne sitten lohkoiksi. Käytä pellille valunut hedelmämehu kastikkeessa. Sekoita kastike jogurtista, tahinista ja hedelmämehusta. Vatkaa ainekset niin voimakkaasti yhteen, ettei kastike juoksetu. Paahda seesaminsiemeniä kuumahkolla pannulla, kunnes ne alkavat poksua. Levitä lautaselle jogurttikastikketta, asettele lautaselle hedelmät ja ravunliha ja ripottele päälle seesaminsiemenet. Peitä ihanuus porkkanasilpulla. Salaatti