Naudanliha-pinaatti-juuressalaatti

65 minuuttia
340 kcal

Naudanliha-pinaatti-juuressalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g naudanfileetä
  • oliiviöljyä
  • merisuolaa ja pippuria
  • 75 g punajuuria
  • 75 g mukulaselleriä
  • 75 g porkkanoita
  • 50 g juuripersiljaa
  • tai palsternakkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • ½ rkl seesaminsiemeniä
  • 50 g pinaatinlehtiä

Valmistus

  • Poista lihasta näkyvä rasva ja kalvot. Hiero lihan pintaan öljyä, suolaa ja pippuria.
  • Pane liha uunivuokaan ja paista sitä 15 min jaksoissa 200-asteisessa uunissa.

  • Anna lihan seistä vadilla 15 min.

  • Jatka paistamista 15 min ja anna taas seistä 15 min.
  • Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
  • Mausta juureskuutiot suolalla sekä pippurilla ja paahda ne ruskeiksi paistinpannussa.
  • Sekoita keskenään balsamiviinietikka ja seesaminsiemenet ja sekoita kastike juureskuutioiden joukkoon.
  • Annostele juureskuutiot, pinaatinlehdet ja liha tarjolle. Voit pienentää liha-annosta ja säästää lopun lihan seuraavaksi päiväksi.

Terveellisyys

Ruuassa on erittäin runsaasti ruuansulatusta edistävää kuitua sekä lukuisia antioksidantteja, mm. karoteeneja, jotka vahvistavat immuunivastetta.