Naudanliha-pinaatti-juuressalaatti

sunnuntai 2. tammikuuta 2011 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

800 g naudanfileetä
oliiviöljyä
merisuolaa ja pippuria
150 g punajuuria
150 g mukulaselleriä
150 g porkkanoita
100 g juuripersiljaa
tai palsternakkaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl seesaminsiemeniä
100 g pinaatinlehtiä


Valmistus

Poista lihasta näkyvä rasva ja kalvot. Hiero lihan pintaan öljyä, suolaa ja pippuria. Pane liha uunivuokaan ja paista sitä 15 min jaksoissa 200-asteisessa uunissa. Anna lihan seistä vadilla 15 min. Jatka paistamista 15 min ja anna taas seistä 15 min. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Mausta juureskuutiot suolalla sekä pippurilla ja paahda ne ruskeiksi paistinpannussa. Sekoita keskenään balsamiviinietikka ja seesaminsiemenet ja sekoita kastike juureskuutioiden joukkoon. Annostele juureskuutiot, pinaatinlehdet ja liha tarjolle. Voit pienentää liha-annosta ja säästää lopun lihan seuraavaksi päiväksi.

Terveellisyys
Ruuassa on erittäin runsaasti ruuansulatusta edistävää kuitua sekä lukuisia antioksidantteja, mm. karoteeneja, jotka vahvistavat immuunivastetta.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee