Naudanliha-pinaatti-juuressalaatti
Valmistus
- Poista lihasta näkyvä rasva ja kalvot. Hiero lihan pintaan öljyä, suolaa ja pippuria.
Pane liha uunivuokaan ja paista sitä 15 min jaksoissa 200-asteisessa uunissa.
Anna lihan seistä vadilla 15 min.
- Jatka paistamista 15 min ja anna taas seistä 15 min.
- Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi.
- Mausta juureskuutiot suolalla sekä pippurilla ja paahda ne ruskeiksi paistinpannussa.
- Sekoita keskenään balsamiviinietikka ja seesaminsiemenet ja sekoita kastike juureskuutioiden joukkoon.
- Annostele juureskuutiot, pinaatinlehdet ja liha tarjolle. Voit pienentää liha-annosta ja säästää lopun lihan seuraavaksi päiväksi.
Terveellisyys
Ruuassa on erittäin runsaasti ruuansulatusta edistävää kuitua sekä lukuisia antioksidantteja, mm. karoteeneja, jotka vahvistavat immuunivastetta.