Minestronekeitto, jossa on linssejä, savoijinkaalia ja kesäkurpitsaa

70 minuuttia
567 kcal

Päivällinen

Minestronekeitto, jossa on linssejä, savoijinkaalia ja kesäkurpitsaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 1 sipulia
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 2 porkkana
  • 4 lehtisellerin vartta
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 6 savoijinkaalin lehteä
  • 2 kesäkurpitsa
  • 2 peruna
  • 1 tlk (200 g) tomaattimurskaa
  • 1 l kasvislientä
  • 1 dl punaisia linssejä tai liotettuja ja keitettyjä valkoisia papuja
  • 10 basilikanoksaa

Lisäksi

  • 2 tl vihreää pestoa
  • 2 viipale täysjyväleipää

Valmistus

Voit käyttää keittoon papuja tai linssejä makusi mukaan.

Jos käytät papuja, liota niitä yön yli. Kaada liotusvesi pois ja keitä papuja uudessa vedessä noin tunti.

Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli sekä porkkana. Huuhdo ja hienonna lehtiselleri. Kuullota hienonnettuja aineksia öljyssä viisi minuuttia.

Huuhdo ja hienonna savoijinkaalinlehdet sekä kesäkurpitsa. Kuori ja kuutioi peruna. Lisää kaali, kesäkurpitsa sekä peruna kuullotettujen aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää tomaattimurska, kasvisliemi ja linssit tai kypsät pavut. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 45 min.

Mausta keitto basilikalla ja nauti kuumana peston ja leivän kanssa.