Minestronekeitto, jossa on linssejä, savoijinkaalia ja kesäkurpitsaa

Päivällinen

maanantai 4. tammikuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

Minestronekeitto, jossa on linssejä, savoijinkaalia ja kesäkurpitsaa

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Valmistusaika: 50 minuuttia

Aika yhteensä: 70 minuuttia

AINEKSET

½ sipulia

1 valkosipulinkynsi

1 porkkana

2 lehtisellerin vartta

1 tl oliiviöljyä

3 savoijinkaalin lehteä

1 kesäkurpitsa

1 peruna

½ tlk (200 g) tomaattimurskaa

½ l kasvislientä

½ dl punaisia linssejä tai liotettuja ja keitettyjä valkoisia papuja

5 basilikanoksaa

Lisäksi

1 tl vihreää pestoa

1 viipale täysjyväleipää

Valmistus

Voit käyttää keittoon papuja tai linssejä makusi mukaan.

Jos käytät papuja, liota niitä yön yli. Kaada liotusvesi pois ja keitä papuja uudessa vedessä noin tunti.

Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli sekä porkkana. Huuhdo ja hienonna lehtiselleri. Kuullota hienonnettuja aineksia öljyssä viisi minuuttia.

Huuhdo ja hienonna savoijinkaalinlehdet sekä kesäkurpitsa. Kuori ja kuutioi peruna. Lisää kaali, kesäkurpitsa sekä peruna kuullotettujen aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää tomaattimurska, kasvisliemi ja linssit tai kypsät pavut. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 45 min.

Mausta keitto basilikalla ja nauti kuumana peston ja leivän kanssa.

Edut/annos

Energiaa: 567 kcal

Proteiinia: 27,9 g

Rasvaa: 13,1 g

Hiilihydraattia: 92,3 g

Kuitua: 16,7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee