Merellinen papupaella
Espanjan kansallisruokaa paellaa meren antimista ja pavuista.
Espanjan kansallisruokaa paellaa meren antimista ja pavuista.
Meren herkkuja Espanjan tapaan.
Huuhtele pavut ja liota niitä yön yli. Keitä papuja noin 35 minuuttia kevyesti suolatussa, sahramilla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja anna papujen jäähtyä. Huuhdo ja puhdista tuoreet sinisimpukat. Heitä pois simpukat, joiden kuori on rikkoutunut. Pane simpukat kylmään, suolattuun veteen odottamaan.
Raasta luomusitruunan kuori ja purista siitä mehu.
Leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi ja kääntele niitä sitruunamehussa.
Leikkaa keltainen paprika suikaleiksi ja puolita tomaatit.
Kääntele pavut, fenkoli, paprika ja tomaatti 1 rkl:ssa öljyä, mausta suolalla ja pippurilla.
Silppua persilja, leikkaa kevätsipuli pätkiksi ja viipaloi sellerinvarret. Silppua valkosipuli.
Mittaa pataan 1 rkl öljyä ja kuullota persilja, kevätsipuli, valkosipuli ja selleri pehmeiksi.
Lisää pataan mustekalarenkaat, mausta suolalla ja pippurilla ja paista hetki koko ajan käännellen.
Kaade simpukoista vesi pois. Heitä pois avonaiset simpukat elleivät ne sulkeudu, kun niitä napauttaa pöytään. Lisää huuhdotut ja puhdistetut simpukat ja sitruunankuori pataan.
Lisää neste ja peitä pata kannella. Jatka kuumentamista pari minuuttia ravistaen pataa silloin tällöin, kunnes simpukat avautuvat. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet.
Asettele paella tarjolle kokonaisten katkarapujen kanssa, koristele oliiveilla ja sitruunalohkoilla.