Lohi-pinaatti-fetapizza

Itsetehdystä pizzasta saa vähärasvaisempaa ja terveellisempää kuin ostopizzasta ja ennen kaikkea itse saa valittua laadukkaita ja maukkaita täytteitä.

lauantai 16. heinäkuuta 2011 teksti KUNTO PLUS

4 annosta

1 annos pizzataikinaa (perusohje täältä)

8 rkl tomaattipyreetä
4 tomaattia
200 g tuoretta pinaattia
1 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä
merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria
300 g kylmäsavulohta tai lämminsavulohta
50 g lampaan- tai vuohenmaitofetaa

Valmistus

  • Jaa taikina 4 osaan ja kaaviloi ne pyöreiksi pohjiksi.

  • Levitä pohjille tomaattipyree.
  • Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne pizzapohjille.

  • Paista 230-asteisessa uunissa 6 minuuttia.
  • Paista pinaattia hetki öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kun lehdet ovat pehmentyneet padan pohjalle, siirrä pinaatti siivilään.

  • Painele suurin osa nesteestä varovasti pois.
  • Levitä pinaatti tomaattiviipaleille. Viipalo lohi ja levitä pinaatin päälle.
  • Ripottele pinnalle murusteltu feta, ja paista pizzoja 230-asteisessa uunissa vielä noin 6 minuuttia.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee