Lohi-pinaatti-fetapizza
4 annosta
AINEKSET
1 annos pizzataikinaa
8 rkl tomaattipyreetä
4 tomaattia
200 g tuoretta pinaattia
1 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä
merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria
300 g kylmäsavulohta tai lämminsavulohta
50 g lampaan- tai vuohenmaitofetaa
Valmistus
- Jaa taikina 4 osaan ja kaaviloi ne pyöreiksi pohjiksi. (perusohje täältä)
- Levitä pohjille tomaattipyree.
- Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne pizzapohjille.
- Paista 230-asteisessa uunissa 6 minuuttia.
- Paista pinaattia hetki öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla.
- Kun lehdet ovat pehmentyneet padan pohjalle, siirrä pinaatti siivilään.
- Painele suurin osa nesteestä varovasti pois.
- Levitä pinaatti tomaattiviipaleille. Viipalo lohi ja levitä pinaatin päälle.
- Ripottele pinnalle murusteltu feta, ja paista pizzoja 230-asteisessa uunissa vielä noin 6 minuuttia.
ravintosisältö/annos
Energiaa: 580 kcal
Proteiinia: 32,8 g
Rasvaa: 13,9 g
Hiilihydraattia: 85,8 g
Kuitua: 10,7 g