Lohi-pinaatti-fetapizza

Itsetehdystä pizzasta saa vähärasvaisempaa ja terveellisempää kuin ostopizzasta ja ennen kaikkea itse saa valittua laadukkaita ja maukkaita täytteitä.

lauantai 16. heinäkuuta 2011 teksti KUNTOPLUS

Lohi-pinaatti-fetapizza

4 annosta

AINEKSET

1 annos pizzataikinaa

8 rkl tomaattipyreetä

4 tomaattia

200 g tuoretta pinaattia

1 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä

merisuolaa, vastajauhettua mustapippuria

300 g kylmäsavulohta tai lämminsavulohta

50 g lampaan- tai vuohenmaitofetaa

Valmistus


  • Jaa taikina 4 osaan ja kaaviloi ne pyöreiksi pohjiksi. (perusohje täältä)

  • Levitä pohjille tomaattipyree.
  • Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne pizzapohjille.

  • Paista 230-asteisessa uunissa 6 minuuttia.
  • Paista pinaattia hetki öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kun lehdet ovat pehmentyneet padan pohjalle, siirrä pinaatti siivilään.

  • Painele suurin osa nesteestä varovasti pois.
  • Levitä pinaatti tomaattiviipaleille. Viipalo lohi ja levitä pinaatin päälle.
  • Ripottele pinnalle murusteltu feta, ja paista pizzoja 230-asteisessa uunissa vielä noin 6 minuuttia.

LUE MYÖS: Näin valmistuu hyvä ja terveellinen pizza

ravintosisältö/annos

Energiaa: 580 kcal

Proteiinia: 32,8 g

Rasvaa: 13,9 g

Hiilihydraattia: 85,8 g

Kuitua: 10,7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee