Lihapullacurrya ja mustaa kvinoaa

25 minuuttia
530 kcal

Lihapullia aivan uudella tavalla! Tämä ateria vie lihapullat intialaiseen makumaailmaan, ja lisukkeeksi kokataan terveellistä ja maukasta kvinoaa.

Lihapullacurrya vuoassa

Lihapullacurrya ja mustaa kvinoaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 60 g mustaa kvinoaa (120 g keitettynä)
  • 300 g naudan ­paistijauhelihaa
  • ½ sipulia
  • 8 tl currya
  • tuoretta timjamia
  • merisuolaa
  • pippuria
  • 3 dl kasvislientä
  • 4 dl rasvatonta maitoa
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 2 omenaa
  • punajuuren versoja tai viinisuolaheinää

Lihapullacurryn ja mustan kvinoan valmistus

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Hienonna sipuli. Sekoita jauheliha, sipuli, 4 tl currya, timjaminlehtiä, suolaa ja pippuria. Muotoile kahdella lusikalla pieniä pyöryköitä. Kypsennä juuri ja juuri kiehuvassa vedessä. Kypsät pyörykät nousevat pintaan.

  • Kiehauta kasvisliemi, puolet maidosta ja 4 tl currya. Sekoita vehnäjauhot loppuun maitoon ja suurusta kastike.

  • Kuutioi omenat ja lisää kastikkeeseen. Nypi timjamia joukkoon. Lisää pyörykät ja kuumenna hyvin.

  • Jaa lihapullacurry ja kvinoa lautasille. Koristele annokset.

VINKKI!Keitetty kvinoa säilyy 2–3 päivää jääkaapissa, ja sen voi myös pakastaa.