Lihapullacurrya ja mustaa kvinoaa
2 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 15 minuuttia
Aika yhteensä: 25 minuuttia
AINEKSET
60 g mustaa kvinoaa (120 g keitettynä)
300 g naudan paistijauhelihaa
1/2 sipulia
8 tl currya
tuoretta timjamia
merisuolaa
pippuria
3 dl kasvislientä
4 dl rasvatonta maitoa
4 rkl vehnäjauhoja
2 omenaa
punajuuren versoja tai viinisuolaheinää
Lihapullacurryn ja mustan kvinoan valmistus
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Hienonna sipuli. Sekoita jauheliha, sipuli, 4 tl currya, timjaminlehtiä, suolaa ja pippuria. Muotoile kahdella lusikalla pieniä pyöryköitä. Kypsennä juuri ja juuri kiehuvassa vedessä. Kypsät pyörykät nousevat pintaan.
- Kiehauta kasvisliemi, puolet maidosta ja 4 tl currya. Sekoita vehnäjauhot loppuun maitoon ja suurusta kastike.
- Kuutioi omenat ja lisää kastikkeeseen. Nypi timjamia joukkoon. Lisää pyörykät ja kuumenna hyvin.
- Jaa lihapullacurry ja kvinoa lautasille. Koristele annokset.
VINKKI!Keitetty kvinoa säilyy 2–3 päivää jääkaapissa, ja sen voi myös pakastaa.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 530 kcal
Proteiinia: 45,6 g
Rasvaa: 12,6 g
Hiilihydraattia: 61 g
Kuitua: 6,2 g