Lihapullacurrya vuoassa
© wichmann+bendtsen

Lihapullacurrya ja mustaa kvinoaa

Lihapullia aivan uudella tavalla! Tämä ateria vie lihapullat intialaiseen makumaailmaan, ja lisukkeeksi kokataan terveellistä ja maukasta kvinoaa.

torstai 24. tammikuuta 2019 teksti Anne Larsen

Lihapullacurrya ja mustaa kvinoaa

2 annosta

60 g mustaa kvinoaa (120 g keitettynä)
300 g naudan ­paistijauhelihaa
1/2 sipulia
8 tl currya
tuoretta timjamia
merisuolaa
pippuria
3 dl kasvislientä
4 dl rasvatonta maitoa
4 rkl vehnäjauhoja
2 omenaa
punajuuren versoja tai viinisuolaheinää

Lihapullacurryn ja mustan kvinoan valmistus

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Hienonna sipuli. Sekoita jauheliha, sipuli, 4 tl currya, timjaminlehtiä, suolaa ja pippuria. Muotoile kahdella lusikalla pieniä pyöryköitä. Kypsennä juuri ja juuri kiehuvassa vedessä. Kypsät pyörykät nousevat pintaan.
  • Kiehauta kasvisliemi, puolet maidosta ja 4 tl currya. Sekoita vehnäjauhot loppuun maitoon ja suurusta kastike. 
  • Kuutioi omenat ja lisää kastikkeeseen. Nypi timjamia joukkoon. Lisää pyörykät ja kuumenna hyvin.
  • Jaa lihapullacurry ja kvinoa lautasille. Koristele annokset.

VINKKI! Keitetty kvinoa säilyy 2–3 päivää jääkaapissa, ja sen voi myös pakastaa. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 530 kcal
Proteiinia 45,6 g
Rasvaa 12,6 g
Hiilihydraattia 61 g
Kuitua 6,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee