Lihamureke ja ratatouille

Päivällinen

sunnuntai 1. tammikuuta 2012 teksti KUNTO PLUS

1 hengen annoksen ohje


Mureke

150 g porsaan paistijauhelihaa, rasvaa 5 - 8 %
½ munaa
½ sipulia raastettuna
suolaa ja pippuria
1 rkl kevytkermaviiliä
½ dl tuoretta timjamia
2 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuina
(1 rkl kaurahiutaleita)


Ratatouille

½ sipulia kuutioina
100 g punaista paprikaa paloina
100 g keltaista paprikaa paloina
100 g munakoisoa kuutioina
100 g kesäkurpitsaa kuutioina
3 valkosipulinkynttä
100 g tomaatteja lohkoina
2 tl oliiviöljyä
2 dl basilikaa, timjamia, rosmariinia ja persiljaa


Valmistus

Sekoita jauhelihan joukkoon muna, sipuli, suola ja pippuri, kevytkermaviili, timjami sekä aurinkokuivatut tomaatit.
Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää joukkoon rkl kaurahiutaleita. Muotoile taikinasta mureke ja paista sitä 185-asteisessa uunissa
25 - 30 min.

Levitä kasvikset uunivuokaan, pirskota öljy joukkoon ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kypsennä kasvikset samassa uunissa murekkeen kanssa. Tarkista kasvisten kypsyys, kun mureke on valmis. Nosta tarvittaessa lämpöä, kääntele kasviksia ja jatka niiden kypsentämistä vielä hetki. Sekoita hienonnetut yrtit kasvisten joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee