Lihamureke ja ratatouille

45 minuuttia
509 kcal

Päivällinen

Lihamureke ja ratatouille

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

Mureke

  • 300 g porsaan paistijauhelihaa, rasvaa 5 - 8 %
  • 1 munaa
  • 1 sipulia raastettuna
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl kevytkermaviiliä
  • 1 dl tuoretta timjamia
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuina
  • (1 rkl kaurahiutaleita)

Ratatouille

  • 1 sipulia kuutioina
  • 200 g punaista paprikaa paloina
  • 200 g keltaista paprikaa paloina
  • 200 g munakoisoa kuutioina
  • 200 g kesäkurpitsaa kuutioina
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 200 g tomaatteja lohkoina
  • 4 tl oliiviöljyä
  • 4 dl basilikaa, timjamia, rosmariinia ja persiljaa

Valmistus

Sekoita jauhelihan joukkoon muna, sipuli, suola ja pippuri, kevytkermaviili, timjami sekä aurinkokuivatut tomaatit.
Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää joukkoon rkl kaurahiutaleita. Muotoile taikinasta mureke ja paista sitä 185-asteisessa uunissa
25 - 30 min.

Levitä kasvikset uunivuokaan, pirskota öljy joukkoon ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kypsennä kasvikset samassa uunissa murekkeen kanssa. Tarkista kasvisten kypsyys, kun mureke on valmis. Nosta tarvittaessa lämpöä, kääntele kasviksia ja jatka niiden kypsentämistä vielä hetki. Sekoita hienonnetut yrtit kasvisten joukkoon juuri ennen tarjoilua.