Lampaanmaksaa ja mansikka-punajuurilisuketta

Päivällinen

maanantai 10. toukokuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

Ruuan valmistamiseen tarvitaan vain 5 ostoainesta ruokakomeron peruselintarvikkeiden lisäksi.

2 annosta

250 g lampaanmaksaa viipaloituna

Lisuke

250 g mansikoita
400 g (uusia) punajuuria
½ ruukkua timjamia


Lisäksi

100 g (speltti)patonkia


Perusvarastosta

35 g sokeria
1 tl perunajauhoja tai
maissitärkkelysjauhoja
suolaa, mustapippuria
balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä

Valmistus
Keitä punajuuria 30 minuuttia. Poista kuori työntelemällä peukaloilla ja kuutioi malto.

Varaa pari mansikkaa koristeeksi ja keitä lopuista sokerin kera kannen alla hilloke, jonka voit halutessasi suurustaa sakeammaksi. Jos käytät perunajauhoja, älä keitä seosta enää suurustamisen jälkeen. Maissitärkkelyksellä suurustettaessa keittämistä jatketaan vielä noin 1 minuutti.

Sekoita punajuuret mansikkahillokkeeseen ja mausta seos suolalla, pippurilla ja timjamilla. Koristele tuoreilla mansikoilla.

Hiero maksaviipaleisiin öljyä, mausta ne suolalla ja pippurilla ja kypsennä grillissä tai grillipannussa. Ripottele pinnalle runsaasti tuoretta timjamia ja balsamiviinietikkaa.

Terveysbonus
Ateria sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Punasolujen muodostumiselle tärkeän raudan imeytymistä tukee vielä marjojen C-vitamiini. Lisäksi annoksessa on runsaasti beetakaroteenia ja B-ryhmän vitamiineja.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee