Lampaanmaksaa ja mansikka-punajuurilisuketta

35 minuuttia
554 kcal

Päivällinen

Lampaanmaksaa ja mansikka-punajuurilisuketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g lampaanmaksaa viipaloituna

Lisuke

  • 250 g mansikoita
  • 400 g (uusia) punajuuria
  • ½ ruukkua timjamia

Lisäksi

  • 100 g (speltti)patonkia

Perusvarastosta

  • 35 g sokeria
  • 1 tl perunajauhoja tai maissitärkkelysjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • balsamiviinietikkaa
  • oliiviöljyä

Valmistus

Keitä punajuuria 30 minuuttia. Poista kuori työntelemällä peukaloilla ja kuutioi malto.

Varaa pari mansikkaa koristeeksi ja keitä lopuista sokerin kera kannen alla hilloke, jonka voit halutessasi suurustaa sakeammaksi. Jos käytät perunajauhoja, älä keitä seosta enää suurustamisen jälkeen. Maissitärkkelyksellä suurustettaessa keittämistä jatketaan vielä noin 1 minuutti.

Sekoita punajuuret mansikkahillokkeeseen ja mausta seos suolalla, pippurilla ja timjamilla. Koristele tuoreilla mansikoilla.

Hiero maksaviipaleisiin öljyä, mausta ne suolalla ja pippurilla ja kypsennä grillissä tai grillipannussa. Ripottele pinnalle runsaasti tuoretta timjamia ja balsamiviinietikkaa.

Terveysbonus
Ateria sisältää runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Punasolujen muodostumiselle tärkeän raudan imeytymistä tukee vielä marjojen C-vitamiini. Lisäksi annoksessa on runsaasti beetakaroteenia ja B-ryhmän vitamiineja.