1 annos
½ dl bulguria
1 rkl mantelilastuja
½ valkosipulin kynttä
½ dl minttua
½ dl persiljaa
2 suurta luumutomaattia
150 g pinaatinlehtiä
½ sitruunaa
suolaa
pippuria
1 tl oliiviöljyä
110 g lampaankyljyksiä
Kastike
2 rkl paksua jogurttia
¼ kurkkua
½ valkosipulinkynttä
Valmistus
Keitä bulguria pakkauksen ohjeen mukaisessa vesimäärässä 2 min ja anna levätä 8 min. Kaada tarvittaessa ylimääräinen vesi pois.
Sekoita bulgurin joukkoon mantelilastut, hienonnettu valkosipuli, minttu ja persilja sekä kuutioidut tomaatit ja huuhdotut pinaatinlehdet. Purista sitruunamehu joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.
Voitele kyljykset öljyllä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista kyljyksiä 3 min molemmilta puolilta.
Sekoita jogurtin joukkoon kuutioitu kurkku ja valkosipulimurska.
Annostele kyljykset, kurkkukastike ja salaatti lautaselle.
-
Jos harrastat vain vähän liikuntaa
Saat pidetyksi kalorit kurissa, kun puhdistat kyljyksistä tarkkaan kaiken ylimääräisen rasvan pois. Kaloreita säästyy lisää, kun vähennät öljyn ja mantelilastujen määrää.
-
Jos treenaat rankasti
Saat lisää hiilihydraatteja, kun suurennat bulgurannosta 1/4 desilitralla. Tämä täydentää ruuan melko alhaista hiilihydraattisisältöä.