Lampaankyljykset itämaisen mantelisalaatin kera

25 minuuttia
548 kcal

Päivällinen

Lampaankyljykset itämaisen mantelisalaatin kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 1 dl bulguria
  • 2 rkl mantelilastuja
  • 1 valkosipulin kynttä
  • 1 dl minttua
  • 1 dl persiljaa
  • 4 suurta luumutomaattia
  • 300 g pinaatinlehtiä
  • 1 sitruunaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 220 g lampaankyljyksiä

Valmistus

Keitä bulguria pakkauksen ohjeen mukaisessa vesimäärässä 2 min ja anna levätä 8 min. Kaada tarvittaessa ylimääräinen vesi pois.

Sekoita bulgurin joukkoon mantelilastut, hienonnettu valkosipuli, minttu ja persilja sekä kuutioidut tomaatit ja huuhdotut pinaatinlehdet. Purista sitruunamehu joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.

Voitele kyljykset öljyllä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista kyljyksiä 3 min molemmilta puolilta.

Sekoita jogurtin joukkoon kuutioitu kurkku ja valkosipulimurska.

Annostele kyljykset, kurkkukastike ja salaatti lautaselle.