Kevennetty musaka

45 minuuttia
411 kcal

Musaka on hyvää, mutta valitettavan usein turhan rasvaista. Tämä ohje on kevennetty versio kreikkalaisesta herkusta.

Kevennetty musaka

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 200 g munakoisoa
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 200 g sipulia
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 200 g porkkanoita
  • 200 g juuriselleriä
  • 100 g vähärasvaista lampaanjauhelihaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 tl chilihiutaleita
  • suolaa ja pippuria
  • 10 oksaa oreganoa
  • 70 g fetajuustoa

Lisukkeeksi

  • Vihreää salaattia

Valmistus

Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa. Voitele viipaleet oliiviöljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista viipaleita leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisessa uunissa 10 min.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa. Lisää kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipuli sekä kuutioidut porkkanat ja mukulaselleri sekä jauheliha ja ruskista ne kevyesti. Lisää tomaattimurska. Mausta seos chilillä, suolalla, pippurilla sekä hienonnetulla oreganolla. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 15 min.

Pane munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet sekä kastike kerroksittain uunivuokaan ja ripottele pinnalle feta- tai salaattijuustomurut. Paista moussakaa 200 asteessa 10–15 min.

Nauti vihreän salaatin kanssa.