Kevennetty musaka

45 minuuttia
411 kcal

Musaka on hyvää, mutta valitettavan usein turhan rasvaista. Tämä ohje on kevennetty versio kreikkalaisesta herkusta.

Kevennetty musaka

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 200 g munakoisoa
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 200 g sipulia
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 200 g porkkanoita
  • 200 g juuriselleriä
  • 100 g vähärasvaista lampaanjauhelihaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 tl chilihiutaleita
  • suolaa ja pippuria
  • 10 oksaa oreganoa
  • 70 g fetajuustoa

Lisukkeeksi

  • Vihreää salaattia

Valmistus

Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa. Voitele viipaleet oliiviöljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista viipaleita leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisessa uunissa 10 min.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa. Lisää kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipuli sekä kuutioidut porkkanat ja mukulaselleri sekä jauheliha ja ruskista ne kevyesti. Lisää tomaattimurska. Mausta seos chilillä, suolalla, pippurilla sekä hienonnetulla oreganolla. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 15 min.

Pane munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet sekä kastike kerroksittain uunivuokaan ja ripottele pinnalle feta- tai salaattijuustomurut. Paista moussakaa 200 asteessa 10–15 min.

Nauti vihreän salaatin kanssa.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background