Kevennetty musaka

Musaka on hyvää, mutta valitettavan usein turhan rasvaista. Tämä ohje on kevennetty versio kreikkalaisesta herkusta.

perjantai 3. syyskuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

1 annos

100 g munakoisoa
150 g kesäkurpitsaa
1 tl oliiviöljyä
100 g sipulia
1 valkosipulinkynsi
100 g porkkanoita
100 g juuriselleriä
50 g vähärasvaista lampaanjauhelihaa
½ tlk tomaattimurskaa
½ tl chilihiutaleita
suolaa ja pippuria
5 oksaa oreganoa
35 g fetajuustoa


Lisukkeeksi
Vihreää salaattia


Valmistus

Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa. Voitele viipaleet oliiviöljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista viipaleita leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisessa uunissa 10 min.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa. Lisää kuoritut ja hienonnetut sipuli ja valkosipuli sekä kuutioidut porkkanat ja mukulaselleri sekä jauheliha ja ruskista ne kevyesti. Lisää tomaattimurska. Mausta seos chilillä, suolalla, pippurilla sekä hienonnetulla oreganolla. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 15 min.

Pane munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet sekä kastike kerroksittain uunivuokaan ja ripottele pinnalle feta- tai salaattijuustomurut. Paista moussakaa 200 asteessa 10–15 min.

Nauti vihreän salaatin kanssa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee