Kesäkurpitsa-katkarapusalaatti ja wasabikastike

30 minuuttia
565 kcal

Lisää kasvisten saantia herkullisella kesäkurpitsa-katkarapusalaatilla, joka sopii niin kevyeksi päivälliseksi kuin herkulliseksi lounaaksi.

Katkarapusalaattia lasissa

Kesäkurpitsa-katkarapusalaatti ja wasabikastike

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 dl kvinoaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 kevätsipuli
  • ½ avokadoa
  • ½ limetin mehu
  • ½ mangoa
  • 2 dl edamamepapuja
  • 200 g katkarapuja
  • 1 rkl mustia seesaminsiemeniä

Wasabikastike:

  • tl wasabitahnaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 4 rkl riisietikkaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Suikaloi kesäkurpitsa spagettimaisiksi suikaleiksi.
  • Hienonna kevätsipulit. Leikkaa avokado ohuiksi viipaleiksi ja ripottele viipaleille limettimehua. Kuutioi mango.
  • Vatkaa kastikeainekset yhteen. Käytä aluksi vain ½ tl wasabitahnaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää tarvittaessa wasabitahnaa.
  • Kääntele kesäkurpitsasuikaleet wasabikastikkeessa.
  • Annostele kasvikset, kvinoa ja katkaravut kerroksittain lasipurkkeihin. Laita kesäkurpitsasuikaleet ja loppu wasabikastike viimeiseksi ja koristele seesaminsiemenillä.