Terveellisiä reseptejä Päivällinen Kesäkurpit... Kesäkurpitsa-katkarapusalaatti ja wasabikastike 30 minuuttia 565 kcal Lisää kasvisten saantia herkullisella kesäkurpitsa-katkarapusalaatilla, joka sopii niin kevyeksi päivälliseksi kuin herkulliseksi lounaaksi. Teksti: Signe Moesby Leth 9. kesäkuuta 2021 Kesäkurpitsa-katkarapusalaatti ja wasabikastike Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 1 dl kvinoaa 1 kesäkurpitsa 1 kevätsipuli ½ avokadoa ½ limetin mehu ½ mangoa 2 dl edamamepapuja 200 g katkarapuja 1 rkl mustia seesaminsiemeniä Wasabikastike: tl wasabitahnaa 2 rkl seesamiöljyä 4 rkl riisietikkaa 1 rkl juoksevaa hunajaa merisuolaa mustapippuria myllystä Valmistus Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi kesäkurpitsa spagettimaisiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipulit. Leikkaa avokado ohuiksi viipaleiksi ja ripottele viipaleille limettimehua. Kuutioi mango. Vatkaa kastikeainekset yhteen. Käytä aluksi vain ½ tl wasabitahnaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää tarvittaessa wasabitahnaa. Kääntele kesäkurpitsasuikaleet wasabikastikkeessa. Annostele kasvikset, kvinoa ja katkaravut kerroksittain lasipurkkeihin. Laita kesäkurpitsasuikaleet ja loppu wasabikastike viimeiseksi ja koristele seesaminsiemenillä.