Tofu-kasvisrullat ja maapähkinäkastiketta

30 minuuttia
432 kcal

Tofurullat ovat kevyt vaihtoehto uppopaistetuille kevätrullille.

Tofu-kasvisrullat ja maapähkinäkastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 120 g tofua
  • 4 riisipaperiarkkia
  • ½ porkkana
  • 1 kourallinen pieniä salaatinlehtiä
  • ¼ mangoa
  • ½ kevätsipuli
  • Tuoretta minttua

Maustekastike

  • ½ tl vahvaa paprikajauhetta
  • ¼ tl chilijauhetta
  • ¼ appelsiinin mehu
  • ¼ tl merisuolaa
  • ½ rkl neitsytoliiviöljyä
  • ½ rkl agavesiirappia

Maapähkinäkastike

  • ½ dl makeuttamatonta maapähkinälevitettä
  • ½ appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • ½ rkl soijakastiketta
  • ¼ dl vettä

Valmistus

  • Leikkaa tofu tangoiksi.

  • Sekoita maapähkinäkastikkeen ainekset keskenään.

  • Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään ja pyörittele tofutangot maustekastikkeessa.

  • Paista tofupaloja 175 asteessa kiertoilmauunissa 20‒25 min.

  • Suikaloi kasvikset.

  • Kasta riisipaperiarkit lämpimään veteen 30‒60 sekunniksi ja levitä ne sitten kostean pyyhkeen päälle.

  • Annostele tofu ja kasvikset arkeille ja rullaa tiukoiksi rulliksi.

  • Sekoita maapähkinäkastikkeen ainekset.

  • Annostele neljälle lautaselle 2 rullaa ja pieni kulhollinen kastiketta, johon rullia voi kastaa.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä