Tofu-kasvisrullat ja maapähkinäkastiketta

Tofurullat ovat kevyt vaihtoehto uppopaistetuille kevärullirullille.

keskiviikko 8. lokakuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Tofurullat

4 annosta

240 g tofua
8 riisipaperiarkkia
1 porkkana
2 kourallista pieniä salaatinlehtiä
½ mangoa
1 kevätsipuli
Tuoretta minttua

Maustekastike

1 tl vahvaa paprikajauhetta
½ tl chilijauhetta
½ appelsiinin mehu
½ tl merisuolaa
1 rkl neitsytoliiviöljyä
1 rkl agavesiirappia

Maapähkinäkastike

1 dl makeuttamatonta maapähkinälevitettä
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
1 rkl soijakastiketta
½ dl vettä


Valmistus

  • Leikkaa tofu tangoiksi.
  • Sekoita maapähkinäkastikkeen ainekset keskenään.
  • Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään ja pyörittele tofutangot maustekastikkeessa.
  • Paista tofupaloja 175 asteessa kiertoilmauunissa 20‒25 min.
  • Suikaloi kasvikset.
  • Kasta riisipaperiarkit lämpimään veteen 30‒60 sekunniksi ja levitä ne sitten kostean pyyhkeen päälle.
  • Annostele tofu ja kasvikset arkeille ja rullaa tiukoiksi rulliksi.
  • Sekoita maapähkinäkastikkeen ainekset.
  • Annostele neljälle lautaselle 2 rullaa ja pieni kulhollinen kastiketta, johon rullia voi kastaa.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee