Tofu-kasvisrullat ja maapähkinäkastiketta

Tofurullat ovat kevyt vaihtoehto uppopaistetuille kevätrullille.

keskiviikko 8. lokakuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Tofurullat

4 annosta

240 g tofua
8 riisipaperiarkkia
1 porkkana
2 kourallista pieniä salaatinlehtiä
½ mangoa
1 kevätsipuli
Tuoretta minttua

Maustekastike

1 tl vahvaa paprikajauhetta
½ tl chilijauhetta
½ appelsiinin mehu
½ tl merisuolaa
1 rkl neitsytoliiviöljyä
1 rkl agavesiirappia

Maapähkinäkastike

1 dl makeuttamatonta maapähkinälevitettä
1 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
1 rkl soijakastiketta
½ dl vettä


Valmistus

  • Leikkaa tofu tangoiksi.
  • Sekoita maapähkinäkastikkeen ainekset keskenään.
  • Sekoita maustekastikkeen ainekset keskenään ja pyörittele tofutangot maustekastikkeessa.
  • Paista tofupaloja 175 asteessa kiertoilmauunissa 20‒25 min.
  • Suikaloi kasvikset.
  • Kasta riisipaperiarkit lämpimään veteen 30‒60 sekunniksi ja levitä ne sitten kostean pyyhkeen päälle.
  • Annostele tofu ja kasvikset arkeille ja rullaa tiukoiksi rulliksi.
  • Sekoita maapähkinäkastikkeen ainekset.
  • Annostele neljälle lautaselle 2 rullaa ja pieni kulhollinen kastiketta, johon rullia voi kastaa.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä on tärkein ilmastotekosi?


KUNTO PLUS suosittelee