Vihreitä soijapapuja eli edamamea ja linssejä

1 tunti
528 kcal

Monipuolinen lounas- tai päivällissalaatti kokeilunhaluiselle.

Edamamesalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 dl keitettyjä vihreitä linssejä
  • 2 dl edamamepapuja (vihreitä soijapapuja)
  • 200 g mansikoita
  • 6 vihreää parsaa
  • 1 kourallinen pieniä pinaatinlehtiä
  • 6 retiisiä
  • ½ tuoretta mozzarellaa

Sinappikastike

  • 1 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 1 tl sinappia
  • Ripaus steviaa
  • 2 rkl vaaleaa balsamietikkaa
  • 2 rkl vettä
  • Merisuolaa ja pippuria

Sinappikastike

  • 1 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 1 tl sinappia
  • Ripaus steviaa
  • 2 rkl vaaleaa balsamietikkaa
  • 2 rkl vettä
  • Merisuolaa ja pippuria

Rosmariini-kauralastut

  • ½ dl kaurahiutaleita
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • Merisuolaa ja pippuria

Valmistus

  • Kiehauta parsoja 1 minuutti.
  • Paloittele mansikat, parsat, retiisit (ja mozzarella). Sekoita salaatti.
  • Vispaa kastikeaineet yhteen ja kaada kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

  • Keitä kaurahiutaleita ja maitoa noin 5 minuuttia.

  • Lisää rosmariini, suola ja pippuri puuron joukkoon. Levitä seos leivinpaperille pellille.
  • Paista 175 asteessa rapeaksi - noin 50 minuuttia. Huom! Paistoaikaan vaikuttavat uunin tarkka lämpötila ja levyn paksuus.
  • Jaa levy sopivan kokoisiksi suupaloiksi.