Nopea linssi-vihannespata

Mausteinen, nopea ja tulinen linssi-vihannespata.

maanantai 11. maaliskuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

Nopea linssi-vihannespata

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 40 minuuttia

Aika yhteensä: 50 minuuttia

AINEKSET

1 tl maapähkinäöljyä

1 chilipaprika viipaleina

2 valkosipulinkynttä silputtuna

1 rkl marokkolaista mausteseosta

1 dl jogurttia

1 tl balsamiviinietikkaa

puolen sitruunan mehu

2 kesäkurpitsaa paksuina viipaleina

suolaa ja mustapippuria

¼ kukkakaalia pieninä palasina

200 g (valmista)tomaattikastiketta

2 dl vettä

120 g vihreitä linssejä

200 g pinaattia

Valmistus

  • Ripottele kesäkurpitsaviipaleille suolaa. Mittaa öljy pataan ja kuullota chiliä, valkosipulia ja mausteita 2 minuuttia.

  • Lisää etikka ja kesäkurpitsa, ruskista viipaleita vähän. Lisää sitruunamehu ja jogurtti. Alenna lämpöä ja lisää muut ainekset pinaattia lukuun ottamatta.
  • Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 30–40 minuuttia. Mausta pata ja lisää siihen pinaatti 3 minuuttia ennen tarjoamista. 

ravintosisältö/annos

Energiaa: 16 kcal

Proteiinia: 29,1 g

Rasvaa: 7,5 g

Hiilihydraattia: 65,2 g

Kuitua: 13,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee