Nopea linssi-vihannespata

50 minuuttia
16 kcal

Mausteinen, nopea ja tulinen linssi-vihannespata.

Nopea linssi-vihannespata

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 tl maapähkinäöljyä
  • 1 chilipaprika viipaleina
  • 2 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1 rkl marokkolaista mausteseosta
  • 1 dl jogurttia
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • puolen sitruunan mehu
  • 2 kesäkurpitsaa paksuina viipaleina
  • suolaa ja mustapippuria
  • ¼ kukkakaalia pieninä palasina
  • 200 g (valmista)tomaattikastiketta
  • 2 dl vettä
  • 120 g vihreitä linssejä
  • 200 g pinaattia

Valmistus

  • Ripottele kesäkurpitsaviipaleille suolaa. Mittaa öljy pataan ja kuullota chiliä, valkosipulia ja mausteita 2 minuuttia.
  • Lisää etikka ja kesäkurpitsa, ruskista viipaleita vähän. Lisää sitruunamehu ja jogurtti. Alenna lämpöä ja lisää muut ainekset pinaattia lukuun ottamatta.
  • Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 30–40 minuuttia. Mausta pata ja lisää siihen pinaatti 3 minuuttia ennen tarjoamista.