Kalkkunaminestronekeitto

30 minuuttia
396 kcal

Anna yksinkertaisten ja terveellisten klassikkoreseptien lennättää sinut Italiaan.

Kalkkunaminestronekeitto

KALKKUNAMINESTRONEKEITTO – Lisää keittoon vähän lehtipinaattia juuri ennen tarjoilua ja aateloi annokset parmesaanilla.

© wichmann+bendtsen

Kalkkunaminestronekeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ sipuli
  • 75 g kalkkunapekonia
  • 75 g porkkanaa
  • 100 g kesäkurpitsaa
  • 50 g varsiselleriä
  • ¾ tl oliiviöljyä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • ½ tl chilihiutaleita
  • ½ tl timjamia
  • 1 tl basilikaa
  • ½ tl merisuolaa
  • 3 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 50 g täysjyvämakaroneja
  • tuoretta timjamia
  • 1 Viipale täysjyväleipää

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli. Pilko pekoni, porkkana, kesäkurpitsa ja varsiselleri.
  • Kuullota sipuli ja pekoni öljyssä.
  • Lisää muut ainekset paitsi pasta ja timjami. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
  • Katso pastan keittoaika pakkauksesta ja lisää se joukkoon kun aikaa on sopivasti jäljellä. Koristele annokset timjamilla ja tarjoa lisäksi leipää.

VINKKI! Lisää keittoon vähän lehtipinaattia juuri ennen tarjoilua ja aateloi annokset parmesaanilla.

VINKKI! Orzo-jyväpasta tekee keitosta aidosti italialaisen. Voit myös kokeilla nuudeleita ja lisätä ne vasta ihan keittämisen lopussa.