Raparperiresepti: Itämainen kanavokki

40 minuuttia
557 kcal

Raparperiä voi käyttää muuhunkin kuin jälkiruokiin! Kokeile raparperia vokkeihin.

Itämainen kanavokki

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 limen mehu
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 sitruunaruohon varsi
  • 1 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 250 g broilerin rintafileetä
  • 2 kevätsipulia
  • 1 salaattifenkoli
  • 100 g herkkusieniä
  • 250 g raparperia
  • 1 tl maapähkinäöljyä
  • (suolaa ja mustapippuria)

Lisukkeeksi

  • tummaa riisiä
  • tuoretta korianteria

Valmistus

  • Sekoita limettimehuun soijakastike, paloiteltu sitruunaruoho ja inkivääri.

  • Kääntele marinadiin suuriksi palasiksi leikattu filee. Viipaloi kevätsipuli ja raparperi vinoittain.

  • Leikkaa fenkoli ohuiksi lohkoiksi ja sienet neljään osaan. Vokkaa fenkolia öljyssä 4 min. Lisää sienet ja parin minuutin kuluttua raparperi.

  • Kun kasvikset ovat alkaneet pehmitä reunoiltaan, ota ne pannusta.

  • Ruskista broileri marinadissaan ja anna sen kiehua hiljalleen 10–15 min.

  • Siirrä kasvikset takaisin vokkipannuun ja kuumenna ne läpikotaisin.

  • Mausta korianterilla, tarjoa riisin kera.