Sisilialainen härkäpata
Italialaista slow foodia parhaimmillaan! Pitkään haudutettua lihapataa mustien oliivien kera.
Italialaista slow foodia parhaimmillaan! Pitkään haudutettua lihapataa mustien oliivien kera.
Paloittele pancetta, ruskista se öljyssä ja poista padasta. Mausta liha ja ruskista se.
Lisää pataan sipuli, valkosipuli ja peperoncinot. Silppua porkkana, selleri ja suurin osa persiljasta.
Sekoita silput yhteen ja jaa se kahteen osaan. Sitaise jäljellä oleva persilja ja laakerinlehdet kimpuksi.
Lisää pataan viini ja tomaattikastike. Lisää pancetta ja maustekimppu, levitä pinnalle puolet kasvissilpusta.
Lisää hieman vettä ja sekoita.
Anna hautua 75-asteisessa uunissa tai liedellä kannen alla 4 tuntia hyvin miedolla lämmöllä.
Lisää pataan oliivit, sitruunan mehu ja kuori sekä pinjan siemenet. Mausta.
Poista maustekimppu, lisää loput kasvikset ja kypsennä vielä 5 minuuttia. Koristele persiljalla.