Terveellisiä reseptejä Päivällinen Sisilialai... Sisilialainen härkäpata 4,5 tuntia Italialaista slow foodia parhaimmillaan! Pitkään haudutettua lihapataa mustien oliivien kera. Teksti: KUNTOPLUS 10. maaliskuuta 2013 Sisilialainen härkäpata Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 300 g naudan etuselkää/lapaa suolaa ja mustapippuria 1 Viipale (10 g) pancettaa (italialaista pekonia) 2 tl oliiviöljyä 2 salottisipulia 3 valkosipulinkynttä 2 porkkanaa 4 lehtisellerin vartta 1 nippu persiljaa 3 tuoretta rosmariininoksaa 2 laakerinlehteä 2 peperoncinoa (pientä italialaista kuivattua chiliä) ½ dl punaviiniä 2 dl tomaattikastiketta 30 g pieniä mustia oliiveja 20 g paahdettuja pinjansiemeniä luomusitruunan mehu ja raastettu kuori Valmistus Paloittele pancetta, ruskista se öljyssä ja poista padasta. Mausta liha ja ruskista se. Lisää pataan sipuli, valkosipuli ja peperoncinot. Silppua porkkana, selleri ja suurin osa persiljasta. Sekoita silput yhteen ja jaa se kahteen osaan. Sitaise jäljellä oleva persilja ja laakerinlehdet kimpuksi. Lisää pataan viini ja tomaattikastike. Lisää pancetta ja maustekimppu, levitä pinnalle puolet kasvissilpusta. Lisää hieman vettä ja sekoita. Anna hautua 75-asteisessa uunissa tai liedellä kannen alla 4 tuntia hyvin miedolla lämmöllä. Lisää pataan oliivit, sitruunan mehu ja kuori sekä pinjan siemenet. Mausta. Poista maustekimppu, lisää loput kasvikset ja kypsennä vielä 5 minuuttia. Koristele persiljalla. Naudanliha