Sisilialainen härkäpata

4,5 tuntia

Italialaista slow foodia parhaimmillaan! Pitkään haudutettua lihapataa mustien oliivien kera.

Sisilialainen härkäpata

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g naudan etuselkää/lapaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 Viipale (10 g) pancettaa (italialaista pekonia)
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 4 lehtisellerin vartta
  • 1 nippu persiljaa
  • 3 tuoretta rosmariininoksaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 peperoncinoa (pientä italialaista kuivattua chiliä)
  • ½ dl punaviiniä
  • 2 dl tomaattikastiketta
  • 30 g pieniä mustia oliiveja
  • 20 g paahdettuja pinjansiemeniä
  • luomusitruunan mehu ja raastettu kuori

Valmistus

  • Paloittele pancetta, ruskista se öljyssä ja poista padasta. Mausta liha ja ruskista se.

  • Lisää pataan sipuli, valkosipuli ja peperoncinot. Silppua porkkana, selleri ja suurin osa persiljasta.

  • Sekoita silput yhteen ja jaa se kahteen osaan. Sitaise jäljellä oleva persilja ja laakerinlehdet kimpuksi.

  • Lisää pataan viini ja tomaattikastike. Lisää pancetta ja maustekimppu, levitä pinnalle puolet kasvissilpusta.

  • Lisää hieman vettä ja sekoita.

  • Anna hautua 75-asteisessa uunissa tai liedellä kannen alla 4 tuntia hyvin miedolla lämmöllä.

  • Lisää pataan oliivit, sitruunan mehu ja kuori sekä pinjan siemenet. Mausta.

  • Poista maustekimppu, lisää loput kasvikset ja kypsennä vielä 5 minuuttia. Koristele persiljalla.