Sisilialainen härkäpata

Italialaista slow foodia parhaimmillaan! Pitkään haudutettua lihapataa mustien oliivien kera.

maanantai 11. maaliskuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

Sisilialainen härkäpata

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 4 tuntia

Aika yhteensä: 4,5 tuntia

AINEKSET

300 g naudan etuselkää/lapaa

suolaa ja mustapippuria

1 viipale (10 g) pancettaa (italialaista pekonia)

2 tl oliiviöljyä

2 salottisipulia

3 valkosipulinkynttä

2 porkkanaa

4 lehtisellerin vartta

1 nippu persiljaa

3 tuoretta rosmariininoksaa

2 laakerinlehteä

2 peperoncinoa (pientä italialaista kuivattua chiliä)

½ dl punaviiniä

2½ dl tomaattikastiketta

30 g pieniä mustia oliiveja

20 g paahdettuja pinjansiemeniä

luomusitruunan mehu ja raastettu kuori

Valmistus

  • Paloittele pancetta, ruskista se öljyssä ja poista padasta. Mausta liha ja ruskista se.
  • Lisää pataan sipuli, valkosipuli ja peperoncinot. Silppua porkkana, selleri ja suurin osa persiljasta.
  • Sekoita silput yhteen ja jaa se kahteen osaan. Sitaise jäljellä oleva persilja ja laakerinlehdet kimpuksi.
  • Lisää pataan viini ja tomaattikastike. Lisää pancetta ja maustekimppu, levitä pinnalle puolet kasvissilpusta.
  • Lisää hieman vettä ja sekoita.
  • Anna hautua 75-asteisessa uunissa tai liedellä kannen alla 4 tuntia hyvin miedolla lämmöllä.
  • Lisää pataan oliivit, sitruunan mehu ja kuori sekä pinjan siemenet. Mausta.
  • Poista maustekimppu, lisää loput kasvikset ja kypsennä vielä 5 minuuttia. Koristele persiljalla.

ravintosisältö/annos

Proteiinia: 40,4 g

Rasvaa: 24,4 g

Hiilihydraattia: 32,1 g

Kuitua: 8,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee