Sisilialainen härkäpata

4,5 tuntia

Italialaista slow foodia parhaimmillaan! Pitkään haudutettua lihapataa mustien oliivien kera.

Sisilialainen härkäpata

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g naudan etuselkää/lapaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 Viipale (10 g) pancettaa (italialaista pekonia)
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 4 lehtisellerin vartta
  • 1 nippu persiljaa
  • 3 tuoretta rosmariininoksaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 peperoncinoa (pientä italialaista kuivattua chiliä)
  • ½ dl punaviiniä
  • 2 dl tomaattikastiketta
  • 30 g pieniä mustia oliiveja
  • 20 g paahdettuja pinjansiemeniä
  • luomusitruunan mehu ja raastettu kuori

Valmistus

  • Paloittele pancetta, ruskista se öljyssä ja poista padasta. Mausta liha ja ruskista se.

  • Lisää pataan sipuli, valkosipuli ja peperoncinot. Silppua porkkana, selleri ja suurin osa persiljasta.

  • Sekoita silput yhteen ja jaa se kahteen osaan. Sitaise jäljellä oleva persilja ja laakerinlehdet kimpuksi.

  • Lisää pataan viini ja tomaattikastike. Lisää pancetta ja maustekimppu, levitä pinnalle puolet kasvissilpusta.

  • Lisää hieman vettä ja sekoita.

  • Anna hautua 75-asteisessa uunissa tai liedellä kannen alla 4 tuntia hyvin miedolla lämmöllä.

  • Lisää pataan oliivit, sitruunan mehu ja kuori sekä pinjan siemenet. Mausta.

  • Poista maustekimppu, lisää loput kasvikset ja kypsennä vielä 5 minuuttia. Koristele persiljalla.


Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background