Fish and chips

Kalaa ja ranskalaisia, nam! Mutta eikö se ole lihottava annos?

lauantai 2. tammikuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

Fish and chips

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 30 minuuttia

Aika yhteensä: 40 minuuttia

AINEKSET

150 g perunoita

150 g mukulaselleriä

150 g porkkanoita

1 tl oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

½ dl hienonnettua persiljaa

250 g (4 kpl) kalafileitä

2 rkl karkeita ruisjauhoja

2 tl seesaminsiemeniä

2 tl voita

1½ rkl vihannespikkelssiä

1 tl majoneesia

1 rkl jogurttia

5 kaprista

½ sitruunaa

300 g parsakaalia

Valmistus

Kuori perunat, mukulaselleri ja porkkanat. Leikkaa ne paksuiksi tikuiksi. Kääntele juurekset öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista juureksia 200-asteisessa uunissa 30 min. Sekoita hienonnettu persilja kypsien juuresten joukkoon.

Leivitä kalafileet ruisjauho-seesaminsiemenseoksessa. Kuumenna voi pannussa ja paista kalafileet ruskeiksi.

Kastike

Sekoita keskenään vihannespikkelssi, majoneesi, jogurtti ja kaprikset.

Tarjoa lisukkeenä sitruunalohkoja ja höyrytettyä parsakaalia.

Edut/annos

Energiaa: 475 kcal

Proteiinia: 38,8 g

Rasvaa: 15,4 g

Hiilihydraattia: 53,2 g

Kuitua: 14,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee