Fish and chips
2 annosta
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 30 minuuttia
Aika yhteensä: 40 minuuttia
150 g perunoita
150 g mukulaselleriä
150 g porkkanoita
1 tl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
½ dl hienonnettua persiljaa
250 g (4 kpl) kalafileitä
2 rkl karkeita ruisjauhoja
2 tl seesaminsiemeniä
2 tl voita
1½ rkl vihannespikkelssiä
1 tl majoneesia
1 rkl jogurttia
5 kaprista
½ sitruunaa
300 g parsakaalia
Valmistus
Kuori perunat, mukulaselleri ja porkkanat. Leikkaa ne paksuiksi tikuiksi. Kääntele juurekset öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista juureksia 200-asteisessa uunissa 30 min. Sekoita hienonnettu persilja kypsien juuresten joukkoon.
Leivitä kalafileet ruisjauho-seesaminsiemenseoksessa. Kuumenna voi pannussa ja paista kalafileet ruskeiksi.
Kastike
Sekoita keskenään vihannespikkelssi, majoneesi, jogurtti ja kaprikset.
Tarjoa lisukkeenä sitruunalohkoja ja höyrytettyä parsakaalia.
Edut/annos
Energiaa: 475 kcal
Proteiinia: 38,8 g
Rasvaa: 15,4 g
Hiilihydraattia: 53,2 g
Kuitua: 14,8 g