Fish and chips

40 minuuttia
475 kcal

Kalaa ja ranskalaisia, nam! Mutta eikö se ole lihottava annos?

Fish and chips

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g perunoita
  • 150 g mukulaselleriä
  • 150 g porkkanoita
  • 1 tl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 250 g (4 kpl) kalafileitä
  • 2 rkl karkeita ruisjauhoja
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 2 tl voita
  • 1½ rkl vihannespikkelssiä
  • 1 tl majoneesia
  • 1 rkl jogurttia
  • 5 kaprista
  • ½ sitruunaa
  • 300 g parsakaalia

Valmistus

Kuori perunat, mukulaselleri ja porkkanat. Leikkaa ne paksuiksi tikuiksi. Kääntele juurekset öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista juureksia 200-asteisessa uunissa 30 min. Sekoita hienonnettu persilja kypsien juuresten joukkoon.

Leivitä kalafileet ruisjauho-seesaminsiemenseoksessa. Kuumenna voi pannussa ja paista kalafileet ruskeiksi.

Kastike

Sekoita keskenään vihannespikkelssi, majoneesi, jogurtti ja kaprikset.

Tarjoa lisukkeenä sitruunalohkoja ja höyrytettyä parsakaalia.