Chili con carne

35 minuuttia
532 kcal

Kevennetty versio tulisesta suosikista.

Chili con carne

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 100 g broilerin paistijauhelihaa
  • 2 hienonnettu sipuli
  • 2 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 tlk säilyketomaatteja
  • 1 hienonnettua chiliä
  • 100 g liotettuja ja keitettyjä ruskeita papuja tai mustapapuja
  • 2 paloiteltu porkkana
  • 2 paloiteltu juuripersilja
  • 200 g suikaloitua lehti- tai savoijinkaalia
  • 2 dl kasvis- tai lihalientä
  • suolaa ja pippuria

Valmistus

Ruskista broilerjauheliha, sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää säilyketomaatit, chili ja pavut, joita on liotettu yön yli ja keitetty 45 minuuttia (Voit myös käyttää säilykepapuja, mutta itse käsitellyt ovat terveellisempiä.). Hauduta kannen alla 10 minuuttia. Lisää porkkana ja juuripersilja ja jatka hauduttamista 5 minuuttia. Lisää kaalisuikaleet ja kasvis- tai lihaliemi. Hauduta ruokaa vielä 4–5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

LUE MYÖS: Millä chilin makua saa täyteläisemmäksi?