Ankanrintaa ja mehevää jyvättöä

30 minuuttia
615 kcal

Tekisikö mieli kokata jotain vähän parempaa, mutta arki-iltana ei ehdi saati jaksa viettää tuntikausia lieden ääressä? Tämä kielenvievä ateria nostaa tunnelman arjen yläpuolelle ja valmistuu puolessa tunnissa.

Ankanrintaa ja mehevää jyvättöä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 ankanrinta
  • merisuolaa
  • 150 g rikottuja ohra-, speltti- tai ruissuurimoita
  • ½ l kanalientä
  • 1 dl kevytmaitoa
  • 40 g parmesaaniraastetta
  • pippuria myllystä
  • (1 kourallinen viinisuola­heinää tms. koristeeksi)

Valmistus

  • Tee viillot ankan nahkaan ja ripottele fileelle suolaa.

  • Pane rinta pannulle nahkapuoli alaspäin ja paista kohtuullisella lämmöllä. Anna nahkapuolen paistua hitaasti, noin 10 minuuttia, niin rasva ehtii sulaa ja nahka ruskistuu kullanruskeaksi.

  • Käännä rinta ja ruskista toinen puoli nopeasti. Jatka kypsentämistä 150 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

  • Kypsennä suurimoita kanaliemessä ilman kantta, jatkuvasti sekoitellen noin 25 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä vähän kerrallaan. Pidä veden määrä sellaisena, että suurimoiden kypsyttyä kaikki neste on imeytynyt niihin.

  • Lisää maito, kiehauta ja sammuta levy. Sekoita joukkoon juusto ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Viipaloi liha annoksiin ja ripottele annosten päälle koristeeksi vihreää.

VINKKI!

Jyvätön tulee olla niin mehevää, ettei se kaipaa kastiketta. Lisää tarvittaessa tilkka kiehuvaa vettä.


Newsletter background