Ankanrintaa ja mehevää jyvättöä

30 minuuttia
615 kcal

Tekisikö mieli kokata jotain vähän parempaa, mutta arki-iltana ei ehdi saati jaksa viettää tuntikausia lieden ääressä? Tämä kielenvievä ateria nostaa tunnelman arjen yläpuolelle ja valmistuu puolessa tunnissa.

Ankanrintaa ja mehevää jyvättöä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 ankanrinta
  • merisuolaa
  • 150 g rikottuja ohra-, speltti- tai ruissuurimoita
  • ½ l kanalientä
  • 1 dl kevytmaitoa
  • 40 g parmesaaniraastetta
  • pippuria myllystä
  • (1 kourallinen viinisuola­heinää tms. koristeeksi)

Valmistus

  • Tee viillot ankan nahkaan ja ripottele fileelle suolaa.

  • Pane rinta pannulle nahkapuoli alaspäin ja paista kohtuullisella lämmöllä. Anna nahkapuolen paistua hitaasti, noin 10 minuuttia, niin rasva ehtii sulaa ja nahka ruskistuu kullanruskeaksi.

  • Käännä rinta ja ruskista toinen puoli nopeasti. Jatka kypsentämistä 150 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

  • Kypsennä suurimoita kanaliemessä ilman kantta, jatkuvasti sekoitellen noin 25 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä vähän kerrallaan. Pidä veden määrä sellaisena, että suurimoiden kypsyttyä kaikki neste on imeytynyt niihin.

  • Lisää maito, kiehauta ja sammuta levy. Sekoita joukkoon juusto ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Viipaloi liha annoksiin ja ripottele annosten päälle koristeeksi vihreää.

VINKKI!

Jyvätön tulee olla niin mehevää, ettei se kaipaa kastiketta. Lisää tarvittaessa tilkka kiehuvaa vettä.


No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background