© wichmann+bendtsen

Ankanrintaa ja mehevää jyvättöä

Tekisikö mieli kokata jotain vähän parempaa, mutta arki-iltana ei ehdi saati jaksa viettää tuntikausia lieden ääressä? Tämä kielenvievä ateria nostaa tunnelman arjen yläpuolelle ja valmistuu puolessa tunnissa.

tiistai 17. lokakuuta 2017 teksti B. Frederiksen ja A. Larsen

Ankanrintaa ja mehevää jyvättöä

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

1 ankanrinta

merisuolaa

150 g rikottuja ohra-, speltti- tai ruissuurimoita

½ l kanalientä

1 dl kevytmaitoa

40 g parmesaaniraastetta

pippuria myllystä

(1 kourallinen viinisuola­heinää tms. koristeeksi)

Valmistus

  • Tee viillot ankan nahkaan ja ripottele fileelle suolaa.

  • Pane rinta pannulle nahkapuoli alaspäin ja paista kohtuullisella lämmöllä. Anna nahkapuolen paistua hitaasti, noin 10 minuuttia, niin rasva ehtii sulaa ja nahka ruskistuu kullanruskeaksi.
  • Käännä rinta ja ruskista toinen puoli nopeasti. Jatka kypsentämistä 150 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Kypsennä suurimoita kanaliemessä ilman kantta, jatkuvasti sekoitellen noin 25 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä vähän kerrallaan. Pidä veden määrä sellaisena, että suurimoiden kypsyttyä kaikki neste on imeytynyt niihin.
  • Lisää maito, kiehauta ja sammuta levy. Sekoita joukkoon juusto ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Viipaloi liha annoksiin ja ripottele annosten päälle koristeeksi vihreää.

Vinkki!

Jyvätön tulee olla niin mehevää, ettei se kaipaa kastiketta. Lisää tarvittaessa tilkka kiehuvaa vettä.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 615 kcal

Proteiinia: 40,6 g

Rasvaa: 27,2 g

Hiilihydraattia: 59,3 g

Kuitua: 13,4 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee