Paahtopaistileipä

Täydellinen eväs: paahtopaisti-punajuurihummusleipä ja jälkiruuaksi taatelipalloja.

perjantai 30. toukokuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Ainekset

2 annosta

4 viipaletta ruisleipää
150 g paahtopaistia
1 rkl piparjuuriraastetta
1 rkl kapriksia
kourallinen ituja
2 salaatinlehteä

Punajuurihummus

250 g punajuuria
1 rkl tahinia
½ tl juustokuminaa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 rkl sitruunamehua

VInkki: Tee kaksinkertainen annos, koska kuitenkin haluat samanlaisen leivän toisenakin päivänä.

Valmistus

  • Keitä punajuuria 20 minuuttia ja anna niiden jäähtyä.

  • Pane hummusainekset tehosekoittimeen ja soseuta ne tasaiseksi tahnaksi.

  • Voitele leivät hummuksella, asettele täytteet kahdelle viipaleelle ja pane toiset kaksi viipaletta kanneksi.

Vinkki: Ota hummus, leivät ja muut mukaan ja kokoa leivät vasta piknikillä.


Jälkiruoka: Taatelipallot

(21 palloa – annos 3 palloa)
120 g taateleita
200 g manteleita
50 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
¼ tl vaniljajauhetta
pakastekuivattuja vadelmia koristeeksi

Pane kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta massa tasaiseksi. Muotoile massasta palloja ja koristele ne vadelmilla.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee