Nakkipiilot ja napostelukasviksia

30 minuuttia
379 kcal

Herkulliset nakkipiilot sopivat lounaaksi koko perheelle – syötiinpä lounas kotona ruokapöydän ääressä tai retkellä luonnon helmassa.

Nakkipiilot ja kasviksia

Nakkipiilot ja napostelukasviksia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta / 10 kpl

  • 80 g kaurahiutaleita
  • ¾ dl raejuustoa
  • munaa
  • ¼ tl merisuolaa
  • 2 rapsiöljy leipomiseen
  • ½ rkl seesaminsiemeniä
  • 200 g kasviksia, esimerkiksi kurkkua, paprikaa ja porkkanoita
  • 4 broilerinakkia

Valmistus

  • Sekoita kaurahiutaleet, raejuusto, munat ja suola. Anna taikinan tekeytyä 10 minuuttia.
  • Sipaise kämmenet rapsiöljyllä.
  • Ota yksi kymmenesosa taikinasta kämmenelle, taputtele litteäksi, pane nakki keskelle ja sulje taikinapiilo. Aseta nakkipiilo saumakohta alaspäin leivinpaperille pellille.
  • Tee kaikki 10 nakkipiiloa samalla tavalla. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja kypsennä 180 asteessa 20 minuuttia.
  • Leikkaa kasvikset tangoiksi.

VINKKI! Säilytä paistetut nakkipiilot jääkaapissa ja lämmitä lounasannosta 10 minuuttia 170 asteessa uunissa tai ota ne tuntia ennen lounasta huoneenlämpöön.