Kevytversio: Lämmin kalaleipä

Kevyt kastike kruunaa annoksen

tiistai 14. heinäkuuta 2015 teksti KUNTOPLUS

Lämmin kalaleipä

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 10 minuuttia

Aika yhteensä: 20 minuuttia

AINEKSET

150 g kampela- tai ahvenfileitä

1 rkl ruisjauhoja

voita

2 tl etikkaa

suolaa ja pippuria

60 g täysjyväruisleipää

100 g vihreää parsaa

30 g salaatinlehtiä

50 g jättikatkarapuja

1 rkl kirjolohenmätiä

1 rkl majoneesia

1 rkl rasvatonta jogurttia

sitruunaa ja persiljaa

koristeluun

Valmistus

Kääntele puolet kalafileistä ruisjauhoissa, jotka on maustettu suolalla ja pippurilla. Paista kalafileet pinnoitetussa paistinpannussa voissa. Pane loput kalafileet kattilaan, jossa on etikalla ja suolalla maustettua kiehuvaa vettä. Kytke lämpö pois ja anna kalafileiden kypsyä kolme minuuttia. Paahda ruisleipä. Keitä parsaa suolalla maustetussa vedessä neljä minuuttia. Levitä salaatinlehdet paahdetun leipäviipaleen päälle. Nosta niiden päälle paistetut ja keitetyt kalafileet, keitetyt parsat ja katkaravut.

Sekoita majoneesi ja jogurtti keskenään. Nosta kastike ja mäti annoksen päälle ja koristele ruoka sitruunalla sekä persiljalla.

Edut/annos

Energiaa: 517 kcal

Proteiinia: 46 g

Rasvaa: 17 g

Hiilihydraattia: 50 g

Kuitua: 10 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee