Kevytversio: Lämmin kalaleipä

20 minuuttia
517 kcal

Kevyt kastike kruunaa annoksen

Lämmin kalaleipä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 300 g kampela- tai ahvenfileitä
  • 2 rkl ruisjauhoja
  • voita
  • 4 tl etikkaa
  • suolaa ja pippuria
  • 120 g täysjyväruisleipää
  • 200 g vihreää parsaa
  • 60 g salaatinlehtiä
  • 100 g jättikatkarapuja
  • 2 rkl kirjolohenmätiä
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 rkl rasvatonta jogurttia
  • sitruunaa ja persiljaa
  • koristeluun

Valmistus

Kääntele puolet kalafileistä ruisjauhoissa, jotka on maustettu suolalla ja pippurilla. Paista kalafileet pinnoitetussa paistinpannussa voissa. Pane loput kalafileet kattilaan, jossa on etikalla ja suolalla maustettua kiehuvaa vettä. Kytke lämpö pois ja anna kalafileiden kypsyä kolme minuuttia. Paahda ruisleipä. Keitä parsaa suolalla maustetussa vedessä neljä minuuttia. Levitä salaatinlehdet paahdetun leipäviipaleen päälle. Nosta niiden päälle paistetut ja keitetyt kalafileet, keitetyt parsat ja katkaravut.

Sekoita majoneesi ja jogurtti keskenään. Nosta kastike ja mäti annoksen päälle ja koristele ruoka sitruunalla sekä persiljalla.

LUE MYÖS: Mäti on kaunista ja hyvää