Itämainen papaija-naudanlihasalaatti

20 minuuttia
376 kcal

Lounas

Itämainen papaija-naudanlihasalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 100 g naudanfileetä
  • 4 tl viisimaustetta
  • korianteria, minttua
  • 2 rkl Nam Pla-kalakastiketta
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • ½ rkl chilikastiketta
  • 2 punainen chili
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 2 salottisipuli
  • 600 g vihreää papaijaa,
  • kurkkua ilman siemeniä tai raakaa mangoa
  • 100 g porkkanaa
  • 4 tl maapähkinöitä

Valmistus

Paista liha parilapannussa. Se saa jäädä sisältä hieman punertavaksi. Leikkaa liha suikaleiksi ja mausta suikaleet viisimausteella (tähtianis, neilikka, kaneli, sichuaninpippuri ja fenkoli). Anna seistä 10 min.

Hienonna korianteri ja minttu. Sekoita keskenään kalakastike (Nam Pla), valkoviinietikka, sokeri ja chilikastike.

Halkaise chili ja poista siitä kanta ja siemenet. Hienonna chili, kuorittu valkosipulinkynsi ja salottisipuli. Sekoita chili, valkosipuli ja salottisipuli muiden marinadiaineiden joukkoon.

Kuori papaija, kurkku tai mango ja leikkaa malto suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita hedelmä- tai kurkkusuikaleet, porkkanaraaste ja puolet yrteistä marinadin joukkoon. Levitä lihasuikaleet päälle ja ripottele rouhitut maapähkinät sekä loput yrtit pinnalle.

VINKKI:
Voit käyttää viisimausteen sijaan jauhettua juustokuminaa, korianteria ja anista.


Newsletter background