Broileri-maapähkinä-tangrullat

30 minuuttia
483 kcal

Jotain uutta eväsrintamalta: tang-levärullat broileri-maapähkinätäytteellä.

Tee lounastreffit puistoon ja tarjoa tyylikkäät eväät. Ohjeet saat täältä.

Broileri-maapähkinä-tangrullat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 tang-merilevälevyä
  • 250 g broilerin rintafileetä
  • 1 rkl tamari-soijakastiketta
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 2 tl seesaminsiemeniä
  • 8 friseesalaatin lehteä
  • 1 porkkana
  • 1 avokado
  • 2 kourallista ituja

Maapähkinäkastike

  • 30 g maapähkinävoita
  • 1 rkl akasiahunajaa
  • ripaus merisuolaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ½ rkl seesamiöljyä
  • ½ dl vettä
  • neljäsosa luomusitruunan mehusta ja kuoresta

Inkiväärilastut

  • iso pala inkiväärinjuurta
  • punajuurimehua (väriksi)

Valmistus

  • Paloittele broilerifieet ja paista ne pannulla kypsäksi tamarisoijassa (n. 10 min).

  • Mausta pippurilla ja seesaminsiemenillä.

  • Soseuta maapähkinäkastikkeen ainekset tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.

  • Huuhtele idut ja kasvikset ja leikkaa porkkana ja avokado suupaloiksi.
  • Leikkaa inkivääri ohuiksi viipaleiksi ja värjää ne kääntelemällä punajuurimehussa.
  • Levitä kasvikset ja broileripalat levälevyille ja rullaa levyt mahdollisimman tiukasti. Voit tehdä annoksista myös tötteröitä.
  • Pakkaa leväkääryleet ja haarukat ja maapähkinäkastike ja inkiväärilastut omissa astioissaan mukaan evääksi ja nauti ulkosalla.

  • Paloittele banaani, halkaise rypäleet, sekoita yhteen sitruunan ja granaattiomenan siementen kanssa.

  • Pakkaa tiiviiseen astiaan. Nauti jälkiruokana ulkona.